- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κορωνοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια σε άνδρες
Η περίπτωση 62χρονου στη Γαλλία που μπήκε στη ΜΕΘ
Δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό για την άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες που νοσούν από κορωνοϊό, με αφορμή την περίπτωση 62χρονου στη Γαλλία.
Ο 62χρονος ασθενής με κορωνοϊό στη Γαλλία που εμφάνισε πριαπισμό έγινε θέμα στο επιστημονικό περιοδικό «Τhe American Journal of Emergency Medicine».
Η σχετική δημοσίευση κάνει λόγο για «άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες». Μέχρι στιγμής οι έρευνες έδιναν έμφαση στο αναπνευστικό που «χτυπά» ο κορωνοϊός.
Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η Covid-19 φαίνεται να επηρεάζει και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Σημειώνεται ότι πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό που νόσησαν με Covid-19 και έγιναν καλά, είχαν απώλεια γεύσης, όσφρησης και ακοής για αρκετό καιρό μετά.
Η είδηση για τον 62χρονο στη Γαλλία που βρισκόταν στη ΜΕΘ και εμφάνισε πριαπισμό, έχοντας στύση για τουλάχιστον 4 ώρες, είχε γίνει viral το περασμένο καλοκαίρι.
Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό, οι ειδικοί προειδοποιούν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός αποτελεί μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού. Ο χειρουργός ουρολόγος - Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου Covid-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να λαμβάνουν υπόψιν τους.
«Ο πριαπισμός προσφέρεται για χαλαρά αστεία και... "τρολάρισμα", αλλά στ' αλήθεια πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη και συχνά επώδυνη, που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί να ξεκινήσει ως μια φυσιολογική στύση, όταν κάποιος ερεθιστεί σεξουαλικά, αλλά μπορεί και να προκύψει χωρίς αιτία» εξηγεί.
Κορωνοϊός - Επιπλοκή: 62χρονος με Covid-19 και πριαπισμό στη Γαλλία - Τι είχε συμβεί
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επιστημονικό άρθρο, ο άνδρας πήγε στο Κέντρο Hospitalier de Versailles στο Le Chesnay κοντά στο Παρίσι με συνήθη συμπτώματα όπως πυρετό, ξηρό βήχα, διάρροια και γενικό αίσθημα αδιαθεσίας.
Οι γιατροί τού έδωσαν αντιβιοτικά, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, έχοντας δύσπνοια. Ο 62χρονος εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια, μπήκε σε αναπνευστήρα και υποβλήθηκε σε θεραπεία για σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS). Οι γιατροί, εξετάζοντάς τον διαπίστωσαν πως είχε πριαπισμό, ενώ, παράλληλα, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
«Ο πριαπισμός μπορεί να πάψει να υφίσταται από μόνος του, αλλά μπορεί να είναι και κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναφέρει επίσης ο κ. Ρόκκας. Και προσθέτει: «Και, εάν επιμείνει, μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία στο μέλλον. Ανάλογα με τον τύπο πριαπισμού, που βιώνει κάποιος, μπορεί να αισθάνεται πόνο και έντονη δυσφορία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.