Health & Fitness

Το post της ημέρας: Φωτεινή Ερελιάδου

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mobileemoj_-_copy_2_-_copy_-_copy_-_copy.jpg

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr

«Ξαπλωμένη στη μονάδα covid του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύομαι, βλέπω στις ειδήσεις για τα πάρτυ στα Λαδάδικα, των ανεγκέφαλων συμπολιτών μου, που είναι τόσο κακομαθημένοι, που δεν θέλουν να περιορίσουν τους εαυτούς τους, προκειμένου να νιώσουν σπουδαίοι μέσα στην ασημαντότητά τους. Βλέπω τραγουδιστές ριάλιτι να δηλώνουν ειδικοί και να αμφισβητούν τους λοιμωξιολόγους.
Από την άλλη βλέπω γύρω μου νοσηλεύτριες με χαμόγελο πίσω από τη θολωμένη μάσκα τους, να τρέχουν ακούραστα να μας περιθάλψουν και γιατρούς ταλαιπωρημένους που φορούν επί ώρες τις στολές που τους προστατεύουν από τον ιό, που κάνουν όμως παράλληλα τη δουλειά τους απίστευτα δύσκολη. Κι όμως είναι πάντα ευγενέστατοι, εξυπηρετικότατοι και μας συμπαραστέκονται στη δύσκολη αυτή φάση που περνάμε κι από την οποία δε θα επιβιώσουμε όλοι.
Κι αναρρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να μη σέβεται αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που παλεύουν έτσι κάθε μέρα για να προστατεύουν τους ασθενείς από κάτι του οποίου η ύπαρξη είναι τόσο αυταπόδεικτη κι όμως τόσο αμφισβητούμενη.
Και δε σέβεται τον επιχειρηματία, που εξαιτίας της διασποράς αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του, τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο, τους μαθητές που θα καταλήξουν να μείνουν στα σπίτια τους αγράμματοι.
Κι όμως, είναι τόσο απλό. Τηρείς τα μέτρα που σου υποδεικνύουν και όλα είναι υπό έλεγχο. Κάνεις αυτό που σου αναλογεί και δεν ακυρώνεις την προσπάθεια που έκανες πριν κάποιους μήνες και που δεν ήταν διόλου εύκολη.
Κι ενώ αμφισβητείς, χλευάζεις, αρνείσαι, απαιτείς να παρθούν κι άλλα μέτρα γιατί αυτά δεν είναι αποτελεσματικά και θες ένα μπαμπούλα κράτος να σου επιβάλλει με τη βία την κοινωνική συμπεριφορά που οφείλεις να έχεις ως πολίτης και που δεν έχεις την αξιοπρέπεια να επιδείξεις από μόνος σου. Γιατί η μανούλα σου δε σου έμαθε να σέβεσαι, να σκέφτεσαι, να ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία. Και θες και μέτρα μαγικά και θες να γίνεται πάντα ό,τι σε βολεύει και να παρανομείς και να μας θέτεις όλους σε κίνδυνο και να μην πληρώνεις πρόστιμα, ούτε να έχεις επιπτώσεις.
Παρ' όλο που η παιδεία δεν έχει αποτέλεσμα σε όλους, κι όπως σοφά έλεγε κάποιος φίλος "αυξάνει το ήδη υπάρχον", δηλαδή αν είσαι βλάκας γίνεσαι ακόμη πιο βλάκας, η μόνη μας ελπίδα είναι αυτή. Γιατί τελικά είμαστε βαθειά κι απόλυτα αγράμματοι.
Παρακαλώ ευγενικά τους αρνητές μάσκας, covid και των συναφών, που τυγχάνει να βρίσκονται μεταξύ των φίλων μου, να μου κάνουν unfriend. Είμαι πολύ ανοιχτόμυαλος και δημοκρατικός άνθρωπος, αλλά η ανοχή μου σε τέτοια, από τη θέση αυτή που βρίσκομαι και παλεύω τόσες μέρες τώρα, έχει οριστικά τελειώσει.
Καλό σας βράδυ και να προσέχετε. Μάσκα παντού και η μυτούλα μέσα!».

 


 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.