Κορωνοϊός: Πόσα ήταν τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα;
Με 11.978 τεστ και δείκτη θετικότητας 5,97%
«Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 1.000 κρούσματα ανά ημέρα»
Το σύνολο των διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, τα οποία διενεργήθηκαν χθες, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ήταν 11.978, με το ποσοστό των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού τα οποία επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακώς να φθάνει στο δεύτερο υψηλότερο του δεύτερου κύματος της εξάπλωσης της επιδημίας του SARS – COV 2 στη χώρα μας, ήτοι στο 5,97% (δείκτης θετικότητας).
Σημειώνεται ότι με τα 11.978 τεστ ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 715 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε όλη τη χώρα.
Το πραγματικά σοβαρό θέμα είναι ότι η Δευτέρα είναι η ημέρα, κατά την οποία διενεργούνται «παραδοσιακά» τα λιγότερα τεστ της εβδομάδας, καθώς προηγείται η αργία της Κυριακής, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο αποτέλεσμα της Δευτέρας.
Έτσι, τι θα συνέβαινε στην υποθετική εκείνη περίπτωση, κατά την οποία διενεργούσαμε χθες τόσα τεστ όσα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες το σύνολο των διενεργηθέντων τεστ ανά ημέρα ξεπερνά ακόμη και τις 20.000;
Εάν υποθέσουμε ότι εχθές διενεργούσαμε 20.000 τεστ, με τον καταγεγραμμένο χθεσινό δείκτη θετικότητας, ήτοι το 5,97%, αυτό σημαίνει ότι με τα 20.000 υποθετικά τεστ θα είχαμε καταγράψει χθες περισσότερα από 1.150 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.
Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι την προπερασμένη Δευτέρα καταγράψαμε δείκτη θετικότητας ίσο με… 6,05% και φτάσαμε το περασμένο Σάββατο ο ΕΟΔΥ να ανακοινώσει… 935 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού για όλη τη χώρα, και μάλιστα με δείκτη θετικότητας 4,66%. Είχαμε, δε, εκείνη την ημέρα, διενεργήσει 20.072 τεστ.
Άρα, έχει απόλυτο δίκιο ο κορυφαίος διεθνώς Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του SARS – COV 2, σύμφωνα με τον οποίο «έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 1.000 κρούσματα ανά ημέρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.