- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μελέτη: Χαμηλός ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στις πτήσεις
Διεξήχθη από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας
Ο κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό είναι πολύ χαμηλός στις πτήσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, χαμηλός είναι ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού στις αεροπορικές πτήσεις.
Πρόκειται για ένα θετικό σημάδι για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών καθώς προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η πανδημία του κορωνοϊού στις μετακινήσεις των επιβατών.
Όταν ένας επιβάτης που κάθεται –εντός καμπίνας αεροσκάφους- φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα, εντός της ζώνης των αναπνοών του, γύρω από το κεφάλι του, ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.
Στην υπόθεση διεξαγωγής της μελέτης υπήρχε ένα μολυσμένο άτομο στο αεροπλάνο, ενώ δεν εξομοιώθηκαν οι συνέπειες από την κίνηση των επιβατών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines, ενώ τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.
Ποσοστό περίπου 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα, του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα, αλλά και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ