Health & Fitness

«ΣΩΤΗΡΙΑ»: Θρομβοπροφύλαξη σε όλες τις εισαγωγές COVID-19

Έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Ενισχυμένη δόση θρομβοπροφύλαξης σε όλες τις εισαγωγές COVID-19 του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Τοπικό πρωτόκολλο και αλγόριθμο αντιπηκτικής θεραπείας που ονομάστηκε  «ενισχυμένη δόση θρομβοπροφύλαξης σε όλες τις εισαγωγές COVID-19» εφαρμόζει το Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Το πρωτόκολλο ανέπτυξε  από τον Μάρτιο 2020 η Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, με Δ/ντή  τον Καθ. Κο Κ.Ν.Συρίγο, MD, PhD, FCCP, έχοντας αναλάβει την κλινική αναφοράς για ασθενείς με COVID-19.

Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα τα κυριότερα από τα οποία είναι η επαρκής και ακριβής παρακολούθηση για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, οι μηδαμινές επιπλοκές, η γρήγορη ανάρρωση και έξοδος των ασθενών από το Νοσοκομείο. Το πρωτόκολλο  ακολούθησαν αργότερα και οι υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου.

Επιπλέον το Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» με άμεση και σωστή χορήγηση αντιπηκτικής θεραπείας ήταν το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που ξεκίνησε να αποσωληνώνει ασθενείς με COVID-19.

Η πρόληψη και αντιμετώπιση των θανατηφόρων επιπλοκών του COVID 19  στους ασθενείς πρέπει να γίνεται με την άμεση χορήγηση της αντιπηκτικής αγωγής και μάλιστα όχι σε χαμηλή δόση. Η αντιπηκτική αγωγή πρέπει να δίνεται με αυξημένες δόσεις από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής των ασθενών στο νοσοκομείο είτε είναι σε υποψία είτε 
είναι ήδη διαγνωσμένος ασθενής με  COVID -19.

Ο κορωνοϊός, σύμφωνα  με τον κο Ευάγγελο Δημακάκο, Υπεύθυνο του Αγγειολογικού Ιατρείου-Teaching Center of UEMS - της Γ΄ Παν/κής  Παθολογικής  Κλινικής του  ΓΝΑ ​«Η Σωτηρία», Μέλος της UEMS στο Angiology/Vascular Medicine, Πρόεδρο  Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας & Αντιπρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Λεμφολογικής Εταιρείας, εισβάλλει στον οργανισμό και δημιουργεί διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες  στους πνεύμονες και κυρίως στα αγγεία. Αυτό έχει ως συνέπεια να οδηγεί στην θρόμβωση των αγγείων του πνεύμονα και ο ασθενής να μην μπορεί να αναπνεύσει, να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και να οδηγείται στον θάνατο.

Οι φλεβικές θρομβώσεις, η Πνευμονική Εμβολή και το έμφραγμα είναι οι  πιο συχνές θανατηφόρες  παθήσεις - ειδικά σε ασθενείς που έχουν ήδη υποκείμενα νοσήματα ή προδιάθεση εμφάνισης των παραπάνω παθήσεων. Επιπλέον τα θανατηφόρα συμβάντα σε ασθενείς άνευ υποκείμενων νοσημάτων έχουν αποδοθεί σε πνευμονική εμβολή ή σε σιωπηρές μικρό θρομβώσεις σε φλέβες ή αρτηρίες τα οποία είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της διασωλήνωσης και του θανάτου σε ασθενείς με COVID -19.

Τα παραπάνω πρόκειται να διαπραγματευτεί η 9η Αγγειολογική ημερίδα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτήρια -η πρώτη ημερίδα παγκοσμίως εστιασμένη μόνο στο COVID -19 και στην σημαντική δράση της αντιπηκτικής  αγωγής με 25 διαλέξεις σε συνεργασία με ιατρούς και προσωπικότητες που έχουν ήδη προσφέρει  από την πρώτη γραμμή του μετώπου ώστε με νέες γνώσεις, εμπειρίες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα κάθε νέο κύμα του ιού που  θα επακολουθήσει.

Η ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020,  απευθύνεται σε όλους όσους έχουν την διάθεση να παλέψουν, να βελτιωθούν και να προσπαθήσουν να είναι νικητές σε μια τρομερά παγκοσμίως δύσκολη κατάσταση όπου ο ένας χρειάζεται τον άλλον.  Η ημερίδα θα γίνει τόσο με φυσική παρουσία στο αμφιθέατρο όσο και διαδικτυακά μέσω Web.

Τη δράση υποστηρίζουν οι εταιρείες: SANOFI (μέγας χορηγός) , Leo ( χορηγός) και οι Aspen, Vican & Βιανέξ (υποστηρικτές).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις