- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τεστ ανιχνεύει τον κορωνοϊό σε 40 λεπτά - Σε επιτόπιο έλεγχο
Το έφτιαξαν Γάλλοι ερευνητές - Πώς λειτουργεί - Τι σημαίνουν οι εναλλαγές χρώματος στον δοκιμαστικό σωλήνα
Τεστ για κορωνοϊό στη Γαλλία εντοπίζει τον ιό μέσα σε 40 λεπτά σε επιτόπιο έλεγχο χωρίς την αποστολή του δείγματος για ανάλυση σε εργαστήριο.
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών στη Γαλλία ενός τεστ για κορωνοϊό που ανιχνεύει τον ιό σε 40 λεπτά.
Γάλλοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το συγκεκριμένο τεστ που δείχνει αν υπάρχει κορωνοϊός στον ανθρώπινο οργανισμό μέσα σε 40 λεπτά, γίνεται με τη λήψη σάλιου με τη χρήση πιπέτας και όχι μπατονέτας.
Το σάλιο αυτό μεταφέρεται σε δοκιμαστικούς σωλήνες, οι οποίοι θερμαίνονται επί τόπου σε ειδική φορητή συσκευή. Αν το υγρό γίνει κίτρινο, ο δότης έχει κορωνοϊό. Σε αντίθετη περίπτωση το πορτοκαλί χρώμα στον δοκιμαστικό σωλήνα πιστοποιεί ότι το δείγμα είναι αρνητικό σε Covid-19.
Παράλληλα, για να βγει το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητη η αποστολή του δείγματος σε εργαστήριο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν φθάσει τις 766.694. Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού και ήδη έχουν λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια που γίνεται να σταματήσει η διασπορά της Covid-19.
Η ύπαρξη ενός τεστ που θα ανιχνεύει τον κορωνοϊό στον ανθρώπινο οργανισμό μέσα σε 40 λεπτά χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία αποστολής του δείγματος στο εργαστήριο θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο στη «φαρέτρα» των υγειονομικών υπηρεσιών στη Γαλλία. Μέχρι στιγμής ο πρωτοποριακός αυτός έλεγχος, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών, έδωσε με ακρίβεια 87,5% θετικά κρούσματα Covid-19 σε δείγμα 220 ατόμων.
«Είναι ένα τεστ που μπορεί να γίνει οπουδήποτε» δήλωσε η Αλεξάντρα Πριέ, η πρόεδρος της SkillCell -εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη έρευνα.
Το EasyCOV στοχεύει μεταξύ άλλων να συμβάλει στην... αποσυμφόρηση που παρατηρείται στα εργαστήρια από την πληθώρα δειγμάτων προς ανάλυση για τον εντοπισμό του κορωνοϊού. Αναπτύχθηκε από τη σύμπραξη μεταξύ της εταιρείας SkillCell και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, σύμφωνα με το Reuters.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ