Εμβόλιο Sputnik-V για κορωνοϊό: Πόσοι παρουσίασαν παρενέργειες
Ένας στους 7 εθελοντές εμφάνισε πυρετό το πρώτο 24ωρο
Πόσοι από τους εθελοντές που έκαναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό εμφάνισαν παρενέργειες - Τι παρουσίασαν.
Εθελοντές που έκαναν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό εμφάνισαν παρενέργειες.
Τα αναλυτικά στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V παρουσίασε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκα.
Όπως είπε, περίπου το 14% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, δηλώνει ότι αισθάνεται αδυναμία, έχει μυϊκούς πόνους και παρουσιάζει πυρετό.
«Περισσότεροι από 300 εμβολιασθέντες (εθελοντές), δηλαδή περίπου το 14%, δηλώνουν ότι νοιώθουν αδυναμία, μυϊκούς πόνους κατά τη διάρκεια του 24ωρου και σε σπάνιες περιπτώσεις ανεβάζουν πυρετό. Όλα αυτά περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης. Είναι οι προβλεπόμενες παρενέργειες. Κατά κανόνα διαρκούν μια, μιάμιση ημέρα» ανέφερε ο Μουράσκα.
Και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο πέρασε σειρά κλινικών και προκλινικών δοκιμών και αναπτύχθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εμβολίων.
«Τα στοιχεία που διαθέτουμε βάσει αυτής της πλατφόρμας είναι πάρα πολλά και μπορούμε να πούμε με ηρεμία ότι το σκεύασμα αυτό είναι ασφαλές. Ωστόσο, για οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως, πρέπει να υπάρχουν πιο αναλυτικά, λεπτομερή, δεδομένα από τη χρήση του σε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών στους οποίους έχουν γίνει διαφορετικές διαγνώσεις και παρουσιάζουν διαφορετικά επίπεδα ανοσίας» εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Υγείας σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό.
Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για τον κορωνοϊό: Ξεκίνησε η διανομή της πρώτης παρτίδας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας
Ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ακόμη ότι οι εμβολιασθέντες εθελοντές παρακολουθούνται συστηματικά μέσω ενός κέντρου τηλεϊατρικής από ιατρούς με υψηλή κατάρτιση, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο ιατρικό τους ιστορικό, δηλαδή γνωρίζουν μεταξύ άλλων και ποιοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
«Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ένα πλήρες φάσμα δεδομένων κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών» συμπλήρωσε.
Ο Μιχαήλ Μουράσκα ανακοίνωσε επίσης ότι η διαδικασία που αφορά στο εμβολίο Sputnik-V για τον κορωνοϊό προχωράει βάσει σχεδίου και ήδη τρεις μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει την παραγωγή του. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η πρώτη παρτίδα του εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.
«Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο» ξεκαθάρισε ο Μουράσκα, εκτιμώντας ότι στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδοντίατρος επισημαίνει μερικά λάθη ακόμα που κιτρινίζουν τα δόντια μας
Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου λόγω καρκίνου στην Ευρώπη
Παγκόσμια έρευνα - Μελετήθηκαν γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα σε 29 χώρες
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Ιός γνωστός για περισσότερο από 20 χρόνια - Δεν υπάρχει εμβόλιο
Ένας ιός που συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε - Δύο μέχρι στιγμής οι ασθενείς με μεταπνευμονοϊό στη χώρα
Τα 30 παθογόνα που ενδέχεται να την προκαλέσουν
Και αυτός είναι ο λόγος για τον πόνο στα δάχτυλα και για τις συχνές μυκητιάσεις
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.