- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το δηλητήριο μελισσών καταστρέφει κύτταρα καρκίνου του μαστού
Από επιστήμονες στην Αυστραλία
Το δηλητήριο των μελισσών συμβάλει στην καταπολέμηση ορισμένων επιθετικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού όπως απέδειξε μελέτη Αυστραλών επιστημόνων.
Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν Αυστραλοί επιστήμονες οι οποίοι διαπίστωσαν πώς το δηλητήριο που εξάγουν οι μέλισσες μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση ορισμένων επιθετικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού.
Συγκεκριμένα τόσο το ίδιο το δηλητήριο όσο και η μελιτίνη, ένα από τα στοιχεία που βρίσκονται σε αυτό χρησιμοποιήθηκαν σε θεραπείες για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα το δηλητήριο της μέλισσας έχει αποδεχθεί προηγουμένως πως συνέβαλε σημαντικά στην καταπολέμηση του μελανώματος. Ενώ υπάρχουν χιλιάδες χημικές ενώσεις που μπορούν να καταπολεμήσουν τα καρκινικά κύτταρα σε εργαστηριακό περιβάλλον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχουν λίγες που μπορούν να αποτελέσουν θεραπεία για τον άνθρωπο.
Το πόρισμα των επιστημόνων
Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δοκιμές με δηλητήριο που προήλθε από μέλισσες και βομβίνους. Τα παράγωγα των μελισσών βρέθηκαν σε εξαιρετικό βαθμό ισχυρά όπως τόνισαν οι μελετητές αφού διαπιστώθηκε πως ποσοστό του δηλητηρίου μπορούσε να σκοτώσει να καρκινικά κύτταρα σε λιγότερο από μία ώρα προκαλώντας ελάχιστη βλάβη στα υπόλοιπα.
Η μελιτίνη, μάλιστα, συνέβαλε στη διακοπή ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού, ένας από τους πλέον επιθετικούς τύπους, αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Αντιπροσωπεύει το 10-15% των καρκίνων του μαστού.
Είναι ασφαλής η χρήση του;
Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη την χαρακτήρισαν «εξαιρετικά συναρπαστική» τονίζοντας βέβαια πως θα πρέπει να ακολουθήσει σειρά δοκιμών.
«Είναι πολύ πρώιμο ακόμα», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Alex Swarbrick, από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Garvan στο Σίδνεϊ και πρόσθεσε:
«Πολλές ενώσεις μπορούν να σκοτώσουν ένα καρκίνο του μαστού σε ένα ποντίκι. Αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος έως ότου οι ανακαλύψεις αυτές γίνουν κάτι που μπορεί να αλλάξει την κλινική πρακτική».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ