Health & Fitness

ΠΟΥ: Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ποιες περιοχές είναι οι εξαιρέσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιβράδυνση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παρά την εξάπλωσή του, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως επιβραδύνεται όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εξαιρέσεις αποτελούν η νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και φυσικά οι ΗΠΑ που παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων κρουσμάτων και το 62% των θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

«Πάνω από 1,7 εκατομμύριο νέα περιστατικά COVID-19 και 39.000 νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Αυγούστου, μια μείωση 4% του αριθμού των περιστατικών και (μια μείωση 12%) του αριθμού των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε ο ΠΟΥ.

  • Η Νοτιοανατολική Ασία, η δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή, σημείωσε άλμα καταγράφοντας το 28% των νέων κρουσμάτων και 15% των θανάτων.
  • Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 4%, όμως ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανέφερε ο ΠΟΥ.
  • Ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ιορδανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Στην περιοχή της Ευρώπης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδας», ανέφερε. «Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση (1%) καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, και ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να μειώνεται σε όλη την περιοχή».

  • Στην περιοχή δυτικού Ειρηνικού του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 5%, λόγω κυρίως της μικρότερης διάδοσης του ιού στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βιετνάμ.
  • Η Νότια Κορέα κατέγραψε ένα άλμα 180% των κρουσμάτων κυρίως λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων που συνδέονται με θρησκευτικές συναθροίσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ