Health & Fitness

ΠΟΥ: Επιβραδύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ποιες περιοχές είναι οι εξαιρέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Ιατρικό προσωπικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιβράδυνση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παρά την εξάπλωσή του, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως επιβραδύνεται όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εξαιρέσεις αποτελούν η νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και φυσικά οι ΗΠΑ που παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων κρουσμάτων και το 62% των θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.

«Πάνω από 1,7 εκατομμύριο νέα περιστατικά COVID-19 και 39.000 νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Αυγούστου, μια μείωση 4% του αριθμού των περιστατικών και (μια μείωση 12%) του αριθμού των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε ο ΠΟΥ.

  • Η Νοτιοανατολική Ασία, η δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή, σημείωσε άλμα καταγράφοντας το 28% των νέων κρουσμάτων και 15% των θανάτων.
  • Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 4%, όμως ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανέφερε ο ΠΟΥ.
  • Ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ιορδανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Στην περιοχή της Ευρώπης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδας», ανέφερε. «Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση (1%) καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, και ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να μειώνεται σε όλη την περιοχή».

  • Στην περιοχή δυτικού Ειρηνικού του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 5%, λόγω κυρίως της μικρότερης διάδοσης του ιού στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βιετνάμ.
  • Η Νότια Κορέα κατέγραψε ένα άλμα 180% των κρουσμάτων κυρίως λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων που συνδέονται με θρησκευτικές συναθροίσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.