- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καθηγητές του ΕΚΠΑ στη συγγραφή οδηγών του ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα
Επιστημονική γνωμοδότηση για την επόμενη μέρα στην εστίαση
Συμμετοχή Καθηγητών του ΕΚΠΑ στη συγγραφή από τον ΕΦΕΤ οδηγών για τις επιχειρήσεις τροφίμων, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα για τη βιομηχανία τροφίμων και την εστίαση
Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) εξέδωσαν οδηγούς για τη λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων και την επανεκκίνηση της μαζικής εστίασης. Στις ομάδες που συνέταξαν τους οδηγούς για τη μαζική εστίαση και τη βιομηχανία τροφίμων συμμετείχαν από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι Αναπληρώτριες Καθηγήτριες του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Βασιλική Μπενέτου και Ανδρονίκη Νάσκα και ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Η διαμόρφωση των οδηγών βασίστηκε σε επιστημονική γνωμοδότηση για το προφίλ επικινδυνότητας του ιού σε περιβάλλον επιχειρήσεων τροφίμων. Για τη σύνταξη της γνωμοδότησης, συνεργάστηκαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων. Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μετείχε το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής με την Αν. Καθηγήτρια Βασιλική Μπενέτου, τον Αν. Καθηγητή κ. Δημήτριο Παρασκευή και την Καθηγήτρια Παγώνα Δ. Λάγιου. Την όλη ομάδα εργασίας συντόνιζε η Αν. Καθηγήτρια του Εργαστήριου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Ανδρονίκη Νάσκα.
Τα κείμενα είναι διαθέσιμα για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα:
- Επιστημονική γνωμοδότηση για το προφίλ επικινδυνότητας
- Οδηγός για τη βιομηχανία τροφίμων
- Οδηγός για την επανεκκίνηση της μαζικής εστίασης
Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τους οδηγούς όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεότερα
δεδομένα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.