- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ένα ρητορικό ερώτημα προς τον ελληνικό λαό έθεσε ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας: Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;».
Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και συνολικά 156 θανάτους ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής-λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα έφθασαν τους 2.770, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι ο κορωνοϊός μπορεί να γίνει ενδημικός ακόμα και μετά την παρασκευή του εμβολίου, να συνεχίσει δηλαδή να υπάρχει και μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό που μπορεί να μη «φύγει ποτέ». «Όταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.
«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει, δεν σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού. Πάντως, όπως είπαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού των πληθυσμών της Γης έναντι του κορωνοϊού, μοιάζει σαν αποστολή στο φεγγάρι», συνέχισε και διευκρίνισε «η τοποθέτηση του ΠΟΥ προέρχεται ίσως από fake news που κάνουν τον γύρο του κόσμου ότι... τελειώσαμε τη μάχη με τον ιό. Δεύτερον, από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη φάση αντιμετώπισης του ιού που βρισκόμαστε και έντονου συνωστισμού σε όλον τον κόσμο. Τρίτον, η τοποθέτηση του ΠΟΥ ίσως οφείλεται σε νέες εξάρσεις του ιού σε διάφορες χώρες».
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μίλησε επίσης για νέες εξάρσεις του ιού παγκοσμίως και έθεσε κι ένα ρητορικό ερώτημα προς τους Έλληνες πολίτες: «Στην Ουχάν θα γίνει μαζικός έλεγχος των πολιτών εξαιτίας νέων κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Στον Λίβανο οι αρχές επέβαλλαν και πάλι lockdown. Στο Πακιστάν το ίδιο, όπως και στην Ινδία. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λειτουργία της ούρησης πρέπει να έχει προτεραιότητα, αλλιώς κινδυνεύουμε από μία σειρά δυσάρεστων καταστάσεων για την υγεία μας
Οι επιλογές προϊόντων και οι πρακτικές περιποίησης της επιδερμίδας
Φέρεται να υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης NAION
Προκαλεί έως και 500.000 θανάτους ετησίως
Η διάγνωση και η αντιμετώπιση
Νέα εφαρμογή στο smartphone για κινητά
Χρήσιμες συμβουλές για άτομα άνω των 50 ετών
Η προειδοποίηση των γιατρών
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.