- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κορωνοϊός: Τσιόδρας για ρεμδεσιβίρη και τα 8 υποψήφια εμβόλια
«Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας»
Ο καθηγητής- λοιμωξιλόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χρήση της ρεμδεσιβίρης αλλά και στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 18 εκ των οποίων 12 ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και τα 7 είναι μέλη μιας οικογένειας και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.744 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 152 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Τέλος, 88 ασθενείς έχουν πλέον εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Αναφερόμενος στη χρήση της φαρμακευτικής ουσίας ρεμδεσιβίρη, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης είπε: «Η αξιολόγηση του φαρμάκου της ρεμδεσιβίρης θα γίνεται υπό αυστηρό ιατρικό έλεγχο και η χορήγησή του θα γίνεται μόνο από τα νοσοκομεία». Αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα έξι νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ, η οποία ανακοίνωσε ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων έναντι ελαφρών και μετρίων κρουσμάτων του ιού, το οποίο φέρνει αισιόδοξα μηνύματα.
«Σχετικά με τα εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Ουχάν, στην Κορέα επίσης. Στη Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών» τόνισε.
«Ο ιός θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσά μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Εμείς θα βλέπουμε τα δεδομένα για να σβήσουμε μικρές φωτιές. Ο εργαστηριακός έλεγχος και η ιχνηλάτηση των επαφών και η επάρκεια για την φροντίδα θα είναι σημαντικά εργαλεία».
Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος εκτίμησε ότι ο ιός στη χώρα μας ξεκίνησε κάποια στιγμή στα μέσα Φεβρουαρίου, τόνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός για το αν υπήρξε και νωρίτερα. Παράλληλα, απέκλεισε τη θεωρία του «ασθενούς μηδέν», επισημαίνοντας ότι μπορεί η είσοδος του κορωνοϊού σε μια χώρα να έχει πολλαπλές πηγές. «Δεν έχει αλλάξει ο αναπαραγωγικός ρυθμός της πανδημίας» υπογράμμισε, αναφορικά με τις πρώτες εννέα μέρες από την άρση των περιοριστικών μέτρων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ