Health & Fitness

Σύψας: Πιστεύω πως το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός
Ως το τέλος του 2020 θα κρατήσει η κρίση του κορωνοϊού © EPA/MOHAMED HOSSAM

Για το προσεχές καλοκαίρι και όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το φάρμακο για τον κορωνοϊό μίλησε ο Νίκος Σύψας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Την άποψή του πως το φάρμακο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο. Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες από όσες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο.

»Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί», σημείωσε αρχικά ο κ. Σύψας.

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το πόσο ασφαλές είναι να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα τόνισε πως «είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες».

Όσο για τα τεστ που θα γίνουν στο εξής σημείωσε ότι «υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα κάνουν το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. 

»Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι. Η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.