Health & Fitness

ΠΟΥ: Από νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο ο κορωνοϊός

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι προήλθε από ζώα, ανακοίνωσε ο οργανισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΥ: Από νυχτερίδες και όχι από εργαστήριο ο κορωνοϊός
Σίγουρα υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, λέει ο ΠΟΥ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επικαλούμενος όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από ζώα και δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιων εργαστηριακών μελετών

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απάντηση στα δημοσιεύματα, κυρίως από αμερικανικές εφημερίδες, ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, αλλά και στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού», δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά «σίγουρα» υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.