Θοδωρής Λιβάνιος: Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό
«Αν βιαστούμε, είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος τονίζει ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και μίλησε για τους επόμενους στόχους.
Στην αξιοποίηση της κρίσης που ζούμε, ως όχημα για την επιτάχυνση διαδικασιών εκσυγχρονισμού του κράτους, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.
«Έχουν γίνει σε λίγες εβδομάδες πράγματα που συζητούσαμε χρόνια», είπε στην ΕΡΤ και έφερε παράδειγμα την εξαγγελία των ψηφιακών συντάξεων για μείωση του χρόνου αναμονής στην έκδοσή τους και την ψηφιοποίηση των δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.
«Οι πολίτες, έχουν αποδειχθεί δεκτικοί στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αλλά έχουν διατηρηθεί και παραδοσιακά κανάλια συμβατικής εξυπηρέτησης, όπως τα ΚΕΠ. Δεν θέλουμε να μείνει κάνεις πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά δεν ξεχνάμε και όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες» είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε διαδικασίες, σημείωσε και αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που είναι είτε σε εξέλιξη είτε ετοιμάζονται ώστε ο πολίτης να μην χρειάζεται να μεταβαίνει σε υπηρεσίες και να εξυπηρετείται άμεσα.
«Υπήρχαν οι τεχνολογίες, είχαν ωριμάσει οι συνθήκες και πλέον υπάρχει και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης οριζόντια που έχει την ευθύνη οριζόντια για τις ψηφιακές υποδομές στη χώρα», είπε και πρόσθεσε πως πολλά από αυτά ήταν προγραμματισμένα να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, αλλά με την κρίση πολλές διαδικασίες επιταχύνθηκαν.
«Οι άνθρωποι στο Δημόσιο έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, ήταν κυρίως θέμα πολιτικής βούλησης να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις που είχαν ριζωθεί στο Δημόσιο, αλλά αυτό έχει επιλυθεί», σημείωσε ο κ. Λιβάνιος.
Σε σχέση με τον προβληματισμό εάν η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας μίλησε για κακό αφορισμό.
«Το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα δεν κινδυνεύει από απολύσεις ή μειώσεις μισθών, αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης της χώρας. Αυτό που υπάρχει είναι ένας εκσυγχρονισμός, να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες να πάμε ένα βήμα μπροστά», είπε.
Για τη σταδιακή άρση των μέτρων είπε πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται στους εξειδικευμένους επιστήμονες και παρέπεμψε στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι από τις 27 Απριλίου θα υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων με τους περιορισμούς όπου χρειάζονται. «Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν αν βιαστούμε» υπογράμμισε ο κ. Λιβάνιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.