Health & Fitness

10 θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό

Ο καθένας λέει/γράφει τη στραβή του όσον αφορά τον κορωνοϊό. Και όλοι έχουμε κι από μια θεωρία.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωποι που κρατούν πόστερ για τον κορωνοϊό

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γράφει για τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό και παραθέτει το Top-10 από αυτές που κυκλοφορούν.

Φίλος φίλου του έστειλε μέιλ στη 1.00 τη νύχτα, για μια νέα, τραγανή θεωρία περί ιού:

1. Το εμβόλιο θα έχει μέσα μικροτσίπ για να μας παρακολουθούν όλους. Οι Αμερικάνοι φτιάχνουν αυτά τα πολύ μικρά μικροτσίπ, γιατί έχουν τρελή σκορδοκαΐλα να μαθαίνουν τις κινήσεις μας εδώ στην Ελλάδα, μια και ως γνωστόν κάνουμε αδιανόητες καταπληκτικούρες όλη την ώρα. Ο φίλος του απάντησε «Μα εγώ είμαι ένας φτωχός επαγγελματίας/άνεργος, δε με νοιάζουν αυτά!» και ο δικός του, ο τσίου φίλος του ανταπάντησε, «Κάτι τέτοιους ψάχνουν, σαν εσένα, που δεν τους καίγεται καρφάκι!»

Υπάρχουν διάφορες άλλες θεωρίες που ακούμε/διαβάζουμε τελευταία, και σας τις έχω μαζέψει:

2. Ο κορωνοϊός παρασκευάστηκε σε εργαστήρια στην Κίνα για να προωθήσει το κινέζικο εμπόριο. Μόνο που καθόλου δεν το προώθησε, ήτανε εντελώς λάθος μάρκετινγκ στράτετζι, και το εμπόριο πήγε κατά διαόλου. Ακόμα και το κινέζικο. Ψιλο-ρατσιστική θεωρία που την υποστηρίζουν μόνον όσοι απαρνιούνται την Κινέζικη Αστρολογία.

3. Απουσία Ιησού: γνωστή μου κυρία πολύ μορφωμένη ισχυρίζεται ότι κολλάμε κορωνοϊό ΜΟΝΟ όταν έχουμε βγάλει τον Ιησού από τη ζωή μας, αν τον είχαμε μέσα στη ζωή μας και βαδίζαμε υπό τη σκέπη του δεν θα είχαμε κανένα φόβο και μηδέν (σχεδόν) πιθανότητες να τα τινάξουμε. Το «σχεδόν» όμως είναι μεγάλη λέξη: κάποιοι θρήσκοι/με-Ιησού-στη-ζωή-τους που ασθένησαν ή ακόμα-ακόμα και συγχωρέθηκαν, ήταν φάλτσα. Για άλλους προοριζόταν ο ιός, από σπόντα τους χτύπησε. Συμβαίνουν τα λάθη, ακόμα και στα θεία.

4. Εξωγήινος πολιτισμός έφτιαξε θανατηφόρο μικρόβιο που το έστειλε με διαστημόπλοιο ή άλλο σκάφος ειδικά εξοπλισμένο με ψυγεία, για να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Η ιδέα ότι υπάρχουν διαστημόπλοια χωρίς ψυγεία, αφήνει άφωνο ακόμα και τον Στήβεν Σπίλμπεργκ, που τα θεωρεί ελεμένταρυ. Εδώ έχουνε ψυγεία τα τροχόσπιτα, μερικές φορές και τα τρίκυκλα. Για όνομα.

5. Θρησκεία που δεν είναι η δικιά μας, έφτιαξε τον ιό για να εξολοθρεύσει τη δικιά μας θρησκεία. Όχι να σβήσει τη θεωρητική βάση της θρησκείας μας, η οποία είναι ανίκητη (όπως και η βλακεία), αλλά τους πιστούς – όλα αυτά, από τους άλλους, τους άπιστους σε σχέση με εμάς, που θα κολλήσουν όλοι όμως, χαχα δεν το έχουνε καταλάβει, θα κολλήσουν μια και πηγαίνουν σε χώρους λατρείας αυτών των άλλων θρησκειών, οι οποίες είναι κακές μια και δεν είναι η δικιά μας θρησκεία. Που είναι γούτσου-γούτσου.

6. Μαύρη μαγεία δημιούργησε τον ιό σε σεμνές τελετές, με φτερά νυχτερίδας ποσέ μέσα σε αίμα βάτραχου τουρσί με τζίντερ (σόρι, διαβάζω πολλές συνταγές μαγειρικής τελευταία). Γιατί; Τώρα, ψάχνουμε λογική στη Μαύρη Μαγεία; Ό,τι γουστάρει κάνει. Σιγά μη δώσει και λογαριασμό.

7. Η Ρωσία έφτιαξε τον ιό στα εργαστήριά της στο Τσέρνομπιλ, ας είναι φύλλο-φτερό το κατάστημα, επειδή δεν της έφταναν οι ζημιές που έκανε κατά λάθος με τις απροσεξίες της, θέλησε να καταστρέψει τους Αμερικάνους. Απλώς έπεσε μεγάλη δόση, και ο ιός έφτασε τσούκου-τσούκου σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στη Ρωσία την ίδια, που δεν πιστεύει στα ματάκια της. Αρχίζει να υποψιάζεται ότι τα εργαστήρια του Τσέρνομπιλ δεν είναι να τα πιεις στο ποτήρι…

8. Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει. Πραγματικά τώρα, είναι μια ιδέα. Ούτε καν ψυχοσωματικό. Μας τον πουλάνε τα διεθνή ΜΜΕ για να προκαλέσουν πανικό στις μάζες και να μας πάρουν τα σώβρακα. Τι θα τα κάνουνε τόσα σώβρακα, παραμένει μυστήριο.

9. Ο κορωνοϊός είναι βιο-οργανικό όπλο στον πόλεμο Αμερικής-Σοβιετικής Ένωσης, μόνο που ξεχείλισε το τσουκάλι που τον μαγειρεύανε, χύθηκε σε ένα ποτάμι, το ποτάμι έφτασε στον ωκεανό, και έτσι έφτασε παντού η μόλυνση, κατά λάθος πάλι. Συμβαίνουν τέτοια λάθη, ας μην υπερβάλλουμε.

10. Ο κορωνοϊός είναι εφεύρεση των φαρμακευτικών εταιρειών που μαζεύτηκαν όλες μαζί και αποφάσισαν να σκίσουν την ανθρωπότητα, για να φτιάξουν μετά εμβόλιο για να μας πάρουν τα σώβρακα, τα οποία έχουν πολλή πέραση, μέρες που είναι.

Φτιάξτε κι εσείς τη δικιά σας θεωρία! Θα τη μελετήσουμε με σοβαρότητα, όση έχουμε. Δε μας τρέχει κι από τα μπατζάκια, αλλά οι θεωρίες είναι ανεκτίμητες, εδώ που φτάσαμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.