Health & Fitness

Τσιόδρας: Ο ιός δεν μεταδίδεται από ποτήρια, αλλά από την ομιλία

«Για αυτό σας λέω ότι ακόμα κι αν έχετε έναν πονόλαιμο μείνετε σπίτι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο ιός δεν μεταδίδεται από τα ποτήρια και τα πιρούνια, αλλά από την ομιλία, προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καλώντας τον κόσμο να μείνει σπίτι το Πάσχα.

Την προειδοποίηση πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα ποτήρια ή τα πιρούνια, αλλά ακόμα κι από την ομιλία απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής - λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον λόγο που απαγορεύεται το οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

«Ο ιός δεν μεταδίδεται από τα ποτήρια ή τα πιρούνια, εκτός κι αν πιούμε από το ίδιο ποτήρι ή χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πιρούνι, αλλά από τον βήχα ή ακόμα κι από την ομιλία, αν δεν τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτός είναι ο λόγος που συστήνει ότι «ακόμα και έναν πονόλαιμο να έχετε αυτοπεριοριστείτε και μείνετε σπίτι». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι τα λέει όλα αυτά γιατί έχει πρόσφατα παραδείγματα ακόμη κι από την ιατρική κοινότητα, που ασυμπτωματικοί ασθενείς μετέδωσαν τον ιό σε συγγενείς τους, που ανήκαν στις ευαίσθητες ομάδες.