Τσιόδρας: Αυτά είναι τα συμπτώματα που σε θορυβούν για κορωνοϊό
Τι αναφέρει νέα μελέτη
Αυτά είναι τα συμπτώματα που σε θορυβούν για κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής – λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τα συμπτώματα που μπορεί να σε θορυβήσουν ότι έχεις κορωνοϊό.
Ο κύριος Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν πολλά που δε γνωρίζουμε για το νέο ιό, αλλά συνεχίζεται η παρατήρηση του με εντατικούς ρυθμούς σε διεθνές επίπεδο. Σε ερώτηση για τα άλλα πιθανά συμπτώματα πέραν του πυρετού και το βήχα που μπορεί να εμφανίζονται στην αρχή της λοίμωξης με κορωνοϊό, τόνισε ότι υπάρχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι κάποιοι από αυτούς που μολύνονται με τον ιό, μπορεί να έχουν γαστρεντερικά προβλήματα. «Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο το γνωρίζουμε για τους κορωνοϊούς, Αυτό που μας εκπλήσσει είναι η απώλεια όσφρησης που φαίνεται ότι καταγράφεται σε κάποιους».
Αναφερόμενος στην θεραπεία είπε ότι ήδη έχουν δοθεί οι κατευθυντήριες γραμμές από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων στους γιατρούς για το πως θα χρησιμοποιούν τα φάρμακα στους ασθενείς με κορωνοϊό. Σε άλλη ερώτηση για το αν η χορήγηση των φαρμάκων στο πρώτο 48ωρο μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να μην νοσήσουν βαριά, είπε ότι αυτό αποτελεί ένα από τα μεγάλα άγνωστα στοιχεία του ιού και της αντιμετώπισης του και κατέληξε ότι είναι σημαντικό για τους ασθενείς που νοσούν βαριά να θεραπεύονται όσο γίνεται πιο σωστά και άμεσα.
Ο κος Τσιόδρας επίσης αναφέρθηκε σε μία μεγάλη μελέτη που κάνει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας την «αλληλεγγύη» με τέσσερα διαφορετικά είδη θεραπειών, την συνδυαστική με δύο φάρμακα, ένα νέο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον ιό Έμπολα και την χλωροκίνη. Όπως εξήγησε, με βάση τα διεθνή στοιχεία το 50% των διασωληνωμένων, καταφέρνουν να βγουν από την μηχανική υποστήριξη και να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση της υγείας τους και συμπλήρωσε πως «έχουμε δει ασθενείς και στη χώρα μας που με τις θεραπείες βελτιώθηκα και οριακά απέφυγαν την διασωλήνωση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.