Ίσως ο SARS - COV 2 μας τριγυρίζει από τον Οκτώβριο
Η συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία θέτει νέα δεδομένα
Ποια είναι η νέα επιστημονική υπόθεση εργασίας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS-COV 2;
Σε μία πολύ πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Ιταλός καθηγητής της Ιατρικής Τζουζέπε Ρεμούτζι, διευθυντής του Ινστιτούτου «Μάριο Νέγκρι» για την Φαρμακολογική Έρευνα, είχε δηλώσει ότι ορισμένοι οικογενειακοί γιατροί, Ιταλοί επίσης, είχαν αναφέρει στον ίδιον ότι μία εξαιρετική πνευμονία, τα συμπτώματα της οποίας δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν, είχε εμφανισθεί στην Ιταλία πάρα πολύ νωρίς, συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο του 2019… Μία πνευμονία ολοκληρωτικά διαφορετική, σε σχέση με την πνευμονία, την οποία προκαλεί η γρίπη!
Θα έλεγε κανείς ότι, εάν ισχύει ο ισχυρισμός του Ιταλού καθηγητή, το πλέον πιθανό όσο και επιδημιολογικώς αναμενόμενο θα ήταν ότι από τον περασμένο Οκτώβριο του 2019 θα πρέπει να είχαμε επίσης στη χώρα μας μία πνευμονία, την οποία οι Έλληνες ειδικοί πνευμονολόγοι και παθολόγοι λοιμώξεων δεν θα είχαν ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν…
«Πάντως τέτοιες πνευμονίες δεν είχαμε δει πέρυσι, εκτός κι εάν κάποιοι που είχαν γρίπη Α (Η1Ν1) ήταν και κορωνοϊός μαζί. Πάντως θα έπρεπε να είχαμε δει και εμείς και δεν είχαμε... Είχαμε πολύ επιθετικές "γρίπες" και, κυρίως, σε παιδιά και νέους, με διαφορετικούς χαρακτήρες. Θα διερευνηθεί…», μας εξηγεί, από τη δική της πλευρά, η επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρασκευή Κατσαούνου και συμπληρώνει με κατηγορηματικότητα:
«Είχαμε πολύ επιθετικές "γρίπες" και, κυρίως, σε παιδιά και νέους, με διαφορετικούς ορότυπους και, γι’ αυτό, το φετινό εμβόλιο της γρίπης θα είναι εμπλουτισμένο με επιπρόσθετα στελέχη. Θα έχουμε πολλά δεδομένα, όταν με το καλό ηρεμήσουν τα πράγματα. Θεωρώ, όμως, σχεδόν απίθανο να υπήρχε πριν τα Χριστούγεννα ο COVID19 στην Ευρώπη. Mε τη μεγάλη μεταδοτικότητα που έχει ο ιός, θα είχε εξαπλωθεί ταχύτατα και κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει διαλάθει».
Δεν είναι τυχαίο ότι η ως άνω δημόσια συζήτηση, η οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, με όση ένταση επιτρέπουν οι καιροί, συνοδεύεται από μία επιστημονική υπόθεση εργασίας, σύμφωνα με την οποία η επιδημία του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 εξελίσσεται σε δύο στάδια ή δύο φάσεις και η τρέχουσα χρονική συγκυρία, διεθνώς, συνιστά τη δεύτερη, πιο επιθετική, πολύ επιθετική μάλλον, επέλαση του SARS – COV 2.
Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, εάν τις έχουμε τελικώς, έστω και αργοπορημένα, θα έχουν ίσως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα διαφωτίσουν πολλές από τις πτυχές του δράματος, το οποίο εξελίσσεται στον πλανήτη Γη…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.