Αυτοί είναι οι 26 Έλληνες «σοφοί» για τον κορωνοϊό
Η ATHENS VOICE σας τους συστήνει
Ποια είναι τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει κάθε μέρα στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα του κορωνοϊού
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει συγκροτήσει από την αρχή της επιδημίας του νέου κορωνoϊού SARS-COV 2 στη χώρα μας μία υψηλού επιπέδου ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών παθολόγων λοιμώξεων. Η ομάδα εργασίας συνεργάζεται με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για θέματα Δημόσιας Υγείας και φυσικά στο θέμα του νέου κορωνοϊού. Τα μέλη της ομάδας εμπειρογνωμόνων συνεδριάζουν κάθε μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.
Την ομάδα εργασίας αποτελούν:
1. Βατόπουλος Άλκης, καθηγητής Μικροβιολογίας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ.
2. Γαργαλιάνος Παναγιώτης, παθολόγος λοιμώξεων, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και διευθυντής της μονάδας ειδικών λοιμώξεων του νοσοκομείου της Αθήνας «Ερυθρός Σταυρός», ασχολείται με τον HIV/AIDS.
3. Γιαμαρέλλου Ελένη, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας. Πρόκειται για διεθνούς φήμης παθολόγο λοιμώξεων, μαθητής της οποίας υπήρξε ο γνωστός μας καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.
4. Γώγος Χαράλαμπος, παθολόγος - λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών. Στην πρώτη γραμμή της μάχης, νοσηλεύει πολύ βαριά κρούσματα της νόσου COVID-19 στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου και εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ για να μας ενημερώσει για τις ερευνητικές προσπάθειες ανά τη γη, σχετικά με το φάρμακο και το εμβόλιο κατά του SARS-COV 2.
5. Δαΐκος Γεώργιος, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
6. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Είναι πλαστικός χειρουργός και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση για να μας δώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης, την οποία βιώνουμε στη χώρα μας.
7. Ζαούτης Θεοκλής, καθηγητής Παιδιατρικής & Επιδημιολογίας - University of Pennsylvania - School of Medicine.
8. Καραΐσκου Αγγελική, νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο.
9. Λάγιου Παγώνα, παθολόγος, καθηγήτρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Harvard, ΗΠΑ.
10. Λαζανάς Μάριος, παθολόγος λοιμώξεων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS. Πρόκειται για έναν γιατρό, τον οποίον αγαπούν ιδιαιτέρως οι ασθενείς του οροθετικοί, για τον οποίο μιλούν με τα πιο όμορφα λόγια.
11. Λουρίδα Αθανασία, παιδίατρος - λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια ΕΣΥ – Α’ Παιδιατρική Κλινική Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία».
12. Μαγιορκίνης Γκίκας, καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών
δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορονοϊού 2019-nCoV.
13. Μεντής Ανδρέας, διευθυντής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ε.Ι. PASTEUR. Ο άνθρωπος ο οποίος δεν γνωρίζει πλέον πότε είναι μέρα και πότε είναι νύχτα, αφού διενεργεί ο ίδιος και συντονίζει επίσης τη διενέργεια χιλιάδων μοριακών τεστ σε ύποπτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.
14. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Από τους πλέον καταρτισμένους και αγαπητούς επιδημιολόγους, τους οποίους διαθέτει η χώρα μας. Είναι επίσης παιδίατρος στην ιατρική ειδικότητά του.
15. Παπαευαγγέλου Βασιλική, καθηγήτρια Παιδιατρικής, Γ.Ν.Θ. "Αττικόν".
16. Παππά - Κονιδάρη Άννα, καθηγήτρια ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών.
17. Σαρόγλου Γεώργιος, παθολόγος - λοιμωξιολόγος, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας Ανωτάτης Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ. πρώην πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ.
18. Σύψας Νικόλαος, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
19. Τολούμης Γεώργιος, Υποπτέραρχος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ.
20. Τσακρής Αθανάσιος, καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αντιπρύτανης ΕΚΠΑ.
21. Τσιόδρας Σωτήριος, καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ - ΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ, Παθολόγος λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν χρειάζεται συστάσεις ο σεμνός, λιτός και πάντα προσηνής πανεπιστημιακός γιατρός, ο οποίος έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων, αφού μας ενημερώνει κάθε απόγευμα, στις 6 μ.μ., για τα νέα κρούσματα του νέου κορονoϊού, καθώς και για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.
22. Τσολιά Μαρία, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.
23. Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολιτικής Αεροπορίας.
24. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
25. Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Eργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.
26. Βάνα Σύψα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.