Health & Fitness

Στην Αθήνα και τα 4 «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα

Δεν έχουν ιχνηλατηθεί και δεν είναι γνωστό πώς προσβλήθηκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από την Αθήνα και τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ασθενείς ηλικίας περίπου 60 ετών.

Συνεχίζει να εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού και στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες με τα πρώτα «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού να κάνουν και στη χώρα μας την εμφάνισή τους.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 84. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας , για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

Γίνεται ιχνηλάτηση επαφών τους η οποία είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομα ηλικίας περίπου 60 ετών, τα οποία νοσηλεύονται μεν με πνευμονία, ωστόσο η αλλαγή του ορισμού του «κρούσματος κορωνοϊού» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τους συμπεριέλαβε, τελικά, σε αυτή την κατηγορία. Και τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού είναι στην Αθήνα.