Health & Fitness

Βράβευση του καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα από την Ακαδημία Αθηνών

Για το πρωτοποριακό επιστημονικό του έργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dritsas.jpg

Για το πρωτοποριακό επιστημονικό του έργο που αφορά τη χρήση μουσικής ως θεραπευτικού μέσου σε ασθενείς πάσχοντες από καρδιολογικά προβλήματα, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας

Η Ακαδημία Αθηνών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Πανηγυρικής της Συνεδρίας (Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019) βράβευσε τον Θανάση Δρίτσα,  Καρδιολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή του Καρδιολογικού Τομέα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για το πρωτοποριακό επιστημονικό του έργο που αφορά τη χρήση μουσικής ως θεραπευτικού μέσου σε ασθενείς πάσχοντες από καρδιολογικά προβλήματα.

Ο καρδιολόγος Θανάσης Δρίτσας, γνωστός επίσης ως συνθέτης και συγγραφέας, αρθρογραφεί τακτικά και στην Athens Voice.

Ο Θανάσης Δρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία  στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s και Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κώστα Κυδωνιάτη και Γιάννη Ιωαννίδη.

Vravefsi Tou Kardiologou Dritsa Apo Tin Akadimia Athinon.jpg

Αποτελεί ενεργό μέλος του European Association of Cardiovascular Prevention (EACP) της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC). Εχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική  και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (IAMM).

Έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους (CD) τα εξής μουσικά του έργα ως συνθέτη: Εικόνες-String Images (Musica Viva 2002), Υδατογραφίες (Protasis Music 2004), Δύο Μουσικά Παραμύθια (Lyra 2005), Μορφέας-Θεραπευτικό CD που χρησιμοποιεί εμβρυικούς ήχους  για εισαγωγή ύπνου σε συνεργασία με τον αμερικανό αναισθησιολόγο Fred Schwartz (Info Health 2004), Θεραπευτικοί ήχοι απ’ όλο τον κόσμο (εκδ. Ελευθεροτυπία /Ε-Ιατρικά 2004), CD με συλλογή τραγουδιών σε ελληνική ποίηση με τίτλο-Στην άκρη των παραμυθιών-τραγούδια και eύθραυστοι ήχοι για φωνή και πιάνο (Protasis Music 2008), Εικόνες-Κύκλος Ελληνικός (Protasis Music 2015) και Thanassis Dritsas: A portrait in three colors (Protasis Music 2019).


dritsas_h_mousiki_ws_farmako_fcv.jpg
Επίσης είναι συγγραφέας των βιβλίων: Η Μουσική ως Φάρμακο (εκδόσεις Παπαζήση 2018), Κωδικός Μπλε-ιστορίες στα όρια ζωής και θανάτου (εκδ. Μπαρτζουλιάνος 2008), Το όνειρο της Αθηνούλας-παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά (εκδ. Μπαρτζουλιάνος 2009), Η ασθένεια της Υγείας (εκδ. Παπαζήση 2010), Δύο Ποιητικοί Μονόλογοι (εκδ. Μπαρτζουλιάνος 2017), Το διακόνημα και το χειροτέχνημα (εκδ. Παπαζήση 2017). Ακόμη με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης είχε την εκδοτική επιμέλεια των βιβλίων Μουσικοκινητικά Δρώμενα ως Θεραπευτική Αγωγή (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2003) και η Τέχνη ως Μέσον Θεραπευτικής Αγωγής (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2004).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.