Health & Fitness

Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Αθήνα

Στο επίκεντρο και ο τουρισμός υγείας

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Αθήνα
INTIMENEWS/POOL

Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στην Αθήνα

Τις εργασίες του Ελληνο-Κινεζικού συνεδρίου Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής άνοιξε με την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, παρουσία επιστημόνων από τα κρατικά νοσοκομεία της Κίνας, αξιωματούχων των φορέων Υγείας της Δημοκρατίας της Κίνας και πολλών Κινέζων και Ελλήνων ιατρών.

Ο κύριος Πατούλης επεσήμανε τη δυναμική της αμφίδρομης σχέσης Ανατολής και Δύσης στο πάντρεμα των πολιτιστικών, επιστημονικών  και ανθρωπιστικών αξιών των δύο χωρών, με επίκεντρο τον Τουρισμό Υγείας, και εξήγησε τη σημαντικότητα για τη σύγχρονη επιστήμη της ερευνητικής και  κλινικής σύζευξης της γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

«Κέντρο συνάντησης σε αυτή τη σύζευξη έχουμε θέσει την Αττική μας», υπογράμμισε ο  Περιφερειάρχης Αττικής, και επεσήμανε ότι σε αυτό το όραμα, της διασταύρωσης επιστήμης, γνώσης και πολιτισμού από τη Δύση στην Ανατολή, έχουν συμβληθεί αμοιβαία και ένθερμα οι λαοί της Ελλάδας και της Κίνας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε παράλληλα προς την αντιπροσωπεία των Κινέζων ιατρών, τους Προέδρους των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της Κίνας και τους Κινέζους αξιωματούχος της υγείας, τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας για κάλεσμα των γιατρών της διεθνούς κοινότητας στην ορκωμοσία του όρκου του Ιπποκράτη στην Κω. Ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπροσώπους της επιστημονικής κινεζικής κοινότητας για το γεγονός ότι και οι ίδιοι μετέβησαν στην Κω και ορκιστήκαν στον όρκο του πατέρα της Ιατρικής, «εκεί όπου η Δυτική επιστήμη γέννησε την έρευνα, την θεωρεία και την πρακτική άσκηση της Ιατρικής της Δύσης».

«Η συνάντησή μας σήμερα στην Αττική» τόνισε στη συνέχεια  ο κ. Πατούλης, «σηματοδοτεί την πρόοδο που σε σύντομο χρονικό διάστημα από κοινού επιτυγχάνουμε προς την κατεύθυνση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνδυαστικής έρευνας και κλινικής πράξης της Ιατρικής Ανατολής και Δύσης μέσα από την συνεργασία Ελλάδας και Κίνας, και καταδεικνύει την ανάπτυξη που αποσκοπούμε αυτή η συνεργασία να επιφέρει στην Ελλάδα και την Αττική στον τομέα του Τουρισμού, του Τουρισμού Υγείας και του Πολιτισμού».  

Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες του ελληνοκινεζικού συνεδρίου το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής που πρόκειται εγκαινιαστεί στην Αττική τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Σήμερα», συνέχισε ο κ. Πατούλης, «είναι ιδιαίτερη η πρόκληση για την ίδια την επιστήμη, σε πολλές ειδικότητες, του συγκερασμού των συμπερασμάτων της ιατρικής  γνώσης που οι δύο χώρες κουβαλούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με τη συμβολή των κορυφαίων επιστημόνων». Επισήμανε, ακόμη, ότι το συνέδριο συμπίπτει και με την αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό  που μεταβαίνει στην Σαγκάη, στο οποίο ο Περιφερειάρχης Αττικής συμμετέχει, με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα αλλά και ως συντονιστής της εθνικής πρωτοβουλίας  για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας. Ο κύριος Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που η Περιφέρεια Αττικής διατηρεί με την πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα κυρίας Zhang Qiyue, την οποία ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετική διπλωμάτη με όραμα για την συνεργασία των δυο λαών.

Στο συνέδριο παρευρεθήκαν οι κύριοι Τζι Τάο, επικεφαλής της Υπηρεσίας Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής Δήμου Πεκίνου, Λι Σιαο Μπέι, αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Λιό Τσινγκτσουάν, πρύτανης του Νοσοκομείου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, Γι Φουνιέν, πρόεδρος της Ουγγρική Εταιρεία Κεντρικής Ευρώπης για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πλήθος γιατρών από τις δύο χώρες και διπλωματικών αξιωματούχων της Κίνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.