Health & Fitness

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την βρεφική μπανιέρα;

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια τεράστια αλλαγή για το μωράκι

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
post_athensvoise_3_1.jpg

Η βρεφική μπανιέρα είναι ο πιο ασφαλής και εξυπηρετικός τρόπος για να κάνετε το μπάνιο του μωρού σας. Χρήσιμο πολύ από όταν το μωρό είναι νεογέννητο όπου οι νέοι γονείς δεν ξέρουν πώς να το πιάσουν και είναι γεμάτοι ανασφάλεια και άγχος. Στο πέρασμα των μηνών το μπάνιο γίνεται διασκέδαση και απόλαυση για το μωρό. Πότε είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη βρεφική μπανιέρα και πώς θα καταφέρετε να κάνετε τη μετάβαση στη μπανιέρα των μεγάλων;

Θεωρητικά τη βρεφική μπανιέρα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όσο το μωρό σας χωράει σε αυτήν. Κάποια βρέφη είναι πολύ αναπτυγμένα με αποτέλεσμα να χωρούν ως τον 6ο μήνα και άλλα μπορεί να κλείσουν τον 12ο και να εξυπηρετούνται μια χαρά στη βρεφική μπανιέρα για το μπανάκι τους. Από την άλλη πλευρά αν το μωρό σας είναι σε θέση να σταθεί όρθιο, να ισορροπήσει ή να καθίσει στηρίζοντας μόνο του την πλάτη του, τότε μπορείτε ευκολότερα να αποχωριστείτε τη βρεφική μπανιέρα, ακολουθώντας όμως κάποιους κανόνες ασφαλείας στην μπανιέρα των μεγάλων.

shutterstock_256553782-1.jpg

Tips για την ασφαλή μεταφορά στη μεγάάάάλη μπανιέρα!

Η μικρή βρεφική μπανιέρα είναι εντελώς διαφορετική από την κανονική μεγάλη μπανιέρα που χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια τεράστια αλλαγή για το μωράκι. Κάπως έτσι, αν συνηθίζατε να κάνετε μπάνιο το μωρό σας σε άλλον χώρο από αυτόν τον μπάνιου, ξεκινήστε να βάζετε σιγά σιγά τη βρεφική μπανιέρα μέσα στην μεγαλύτερη ώστε σταδιακά να εξοικειώνεται το μωρό σας με τον χώρο.

Η μεγάλη μπανιέρα είναι πιθανόν πιο ψυχρή από τη μικρή βρεφική μπανιέρα. Πριν βάλετε το μωρό σας μέσα σε αυτήν, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ζεστή. Για να το καταφέρετε αυτό δεν έχετε παρά να βρέξετε με ζεστό νερό τα τοιχώματά της. Και φυσικά μην παραλείψετε να βάλετε αντιολισθητικά πατάκια μέσα στη μπανιέρα αλλά και λαβές για να κρατιέται το μωράκι με ασφάλεια.

Προτιμήστε βρεφικά αφρόλουτρα και σαμπουάν για να αποφύγετε τον ερεθισμό στα μάτια και μην κάνετε πράγματα που το ενοχλούν. Για παράδειγμα, το νερό ή το σαπούνι στο πρόσωπο μπορεί να κάνουν το μωρό σας να νιώσει ότι πνίγεται την ίδια ώρα που δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτά τα ματάκια του από τις σαπουνάδες. Η αίσθηση αυτή σε συνδυασμό με την αλλαγή του χώρου μπορεί να είναι δυσάρεστη εμπειρία για το μωρό σας.

Πηγή: mommy.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.