- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η γονιμότητα μπορεί να είναι και θέμα μεγέθους σύμφωνα με έρευνα
Ποιος είναι ο μέσος όρος μήκους του πέους όσων είχαν πρόβλημα υπογονιμότητας
Οι άνδρες με προβλήματα γονιμότητας έχουν πέος που κατά μέσο όρο είναι περίπου ένα εκατοστό μικρότερο από εκείνο των ανδρών, οι οποίοι δεν δυσκολεύονται να κάνουν παιδί.
Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας μικρής αμερικανικής έρευνας -της πρώτης του είδους της- που παρουσιάσθηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Ντένβερ του Κολοράντο. Σύμφωνα με την μελέτη, το μέγεθος του ανδρικού γεννητικού οργάνου ίσως παίζει κάποιο ρόλο στο πόσο εύκολα ένας άνδρας μπορεί να γίνει πατέρας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young της Γιούτα, με επικεφαλής τον Όστιν Σλέιντ, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου» και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανέλυσαν στοιχεία για 815 άνδρες, από τους οποίους οι 219 είχαν ζητήσει βοήθεια για προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ οι υπόλοιποι για άλλες καταστάσεις, όπως η στυτική δυσλειτουργία ή ο πόνος στους όρχεις.
Μεταξύ άλλων, μετρήθηκε το πέος των ανδρών και βρέθηκε ότι όσοι δεν είχαν αναπαραγωγικά προβλήματα, είχαν κατά μέσο όρο πέος μήκους 13,4 εκατοστών, έναντι 12,5 εκατοστών όσων είχαν πρόβλημα υπογονιμότητας.
«Είναι πιθανώς μια εκδήλωση γενετικών παραγόντων που προδιαθέτουν κάποιον σε υπογονιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνδρες με μικρότερο πέος κατ' ανάγκη πρέπει να ανησυχούν για τη γονιμότητά τους», δήλωσε ο Σλέιντ. «Το ένα εκατοστό μπορεί να μην αποτελεί καμιά εντυπωσιακή διαφορά, αλλά πάντως έχει σαφώς στατιστική σημασία. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάποιο όριο στο μέγεθος του πέους, πέρα από το οποίο μπορούν να προβλεφθούν πιο σοβαρά προβλήματα γονιμότητας», πρόσθεσε.
Όμως, άλλοι επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι μάλλον απίθανο οι γιατροί να… πιάσουν τη μεζούρα μετά τη νέα μελέτη. Όπως είπε η καθηγήτρια Σίνα Λιούις του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, «ένα πράγμα που τρομάζει τους άνδρες είναι πως το μέγεθος μετράει. Το να ακούσουν τώρα ότι έχουν μικρότερη πιθανότητα να γίνουν πατέρες δεν είναι καλό μήνυμα. Οι γιατροί δεν θα ήθελαν να κάνουν τέτοιες μετρήσεις στην κλινική, συνεπώς η νέα μελέτη δεν θα είναι πραγματικά κλινικά χρήσιμη. Εξάλλου, η έρευνα δεν μας λέει ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος ενός πέους…».
Η ανδρική υπογονιμότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συνεπώς το μέγεθος του γεννητικού οργάνου είναι μάλλον δευτερεύον (ας ελπίσουμε…)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.