- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φάσμα Αυτισμού: «Ένας άγγελος εγκλωβίστηκε στο Δρομοκαΐτειο λόγω γραφειοκρατίας»
Η ανάρτηση στο Facebook για τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε social media και ΜΜΕ η περίπτωση του ανήλικου Βασίλη Σπηλιωτόπουλου
«Το πρόβλημα συνάνθρωποι και συμπολίτες δεν είναι ότι "δένουν" τον Βασίλη στο Δρομοκαΐτειο, το πρόβλημα είναι ότι πατώντας σε μια τραγελαφική νομοθεσία, δεν μπορεί το παιδί να μπει σε μια δομή, που θα διαχειρίζεται τις κρίσεις του και θα τον ακινητοποιεί!... Το ξέρουμε ότι ο αυτισμός πουλάει, αλλά εμείς είμαστε εδώ γιατί ο αυτισμός μας πονάει, είμαστε οι γονείς, οι νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι διευθυντές, οι υπεύθυνοι, οι φροντιστές, αυτοί της πρώτης γραμμής που χύνουν αίμα, που ζουν καταστάσεις που εσείς δεν έχετε καν φανταστεί».
Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της η διαδικτυακή ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ατόμων με Καταστάσεις Αυτιστικού Φάσματος «Φάσμα Αυτισμού».
Στο κείμενό της αναφέρεται στην περίπτωση του Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο». Σύμφωνα με το «Φάσμα Αυτισμού», αρκετά ΜΜΕ και χρήστες στα social media έγραψαν για «ένα παιδί με αυτισμό που είναι δεμένο χειροπόδαρα με λουριά υπό τις χειρότερες συνθήκες και με πληγές σε ολόκληρο το σώμα του». Δεν δίστασαν, μάλιστα, να δημοσιεύσουν και φωτογραφίες του.
«Ο Βασίλης ξανασταυρώνεται στο Ίντερνετ. Στον αγώνα που κάνουμε για τον Βασίλη, περιμέναμε τα πάντα άλλα όχι ότι κάποιοι θα έπαιρναν χωρίς την άδεια μας εικόνες του παιδιού και θα άλλαζαν τα κείμενα μας για να κατηγορήσουν το Δρομοκαΐτειο και να πουλήσει είδηση ότι δένουν ένα παιδί με αυτισμό στο Δρομοκαΐτειο!» προσθέτει η ομάδα «Φάσμα Αυτισμού».
Και ξεκαθαρίζει: «Είναι ο Διευθυντής του Δρομοκαΐτειου, που μήνες τώρα στηρίζει αυτήν την μάνα, και είναι το προσωπικό του Δρομοκαΐτειου που προσέχει, και περιποιείται τον Βασίλη όταν οι περισσότεροι από εμάς πέρα από like και σχόλια δεν θα αντέχαμε ούτε 5 λέπτα να τον προσέξουμε!».
Σύμφωνα με το «Φάσμα Αυτισμού», το βασικό πρόβλημα είναι ότι «δεν είναι η κατάλληλη δομή για αυτόν», τη στιγμή που υπάρχουν οι πολυτελείς δομές του Ψυχαργώς οι οποίες φιλοξενούν μόνο τα ελαφριά περιστατικά, «πατώντας σε μια γελοία νομοθεσία» και απορροφώντας τεράστια κονδύλια.
«Οι άνθρωποι στο Δρομοκαΐτειο κάνουν ότι μπορούν για αυτόν τον άγγελο που λόγω γραφειοκρατείας, εγκλωβίστηκε εκεί. Και ο Διευθυντής είναι από τα 3 άτομα σε αυτή την ιστορία που έχουν ασχοληθεί πραγματικά με την υπόθεση. Το πρόβλημα είναι αυτή η ανισσόροπη νομοθεσία, που στην ουσία αφήνει εκτός δομών τα άτομα με αυτισμό που εμφανίζουν επιθετικότητα στερώντας τους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα» προσθέτει η ακτιβιστική ομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.