- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τι ταΐζουν τα παιδιά τους οι ειδικοί της διατροφής;
Είναι στερημένα παιδιά αυτά των ειδικών της διατροφής;
Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας κάποιον ειδικό της διατροφής που μεγαλώνει παιδιά, φανταζόμαστε το ψυγείο του γεμάτο φρούτα και λαχανικά. Ακόμη, τα ντουλάπια του γεμάτα βαζάκια με superfoods και τα πιάτα στεγνά από λίπη. Για ζάχαρη και σοκολάτα ούτε λόγος. Είναι στερημένα παιδιά αυτά των ειδικών της διατροφής ή απλώς έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τα πάντα με τρόπο σωστό για τον οργανισμό τους; Ας μπούμε μέσα στα μυστικά των ειδικών και ας δούμε τι ταΐζουν τα παιδιά τους οι ειδικοί της διατροφής.
-Το πρωινό
Το πρωινό είναι σημαντικό και στην παιδική διατροφή. Και αυτό είναι κάτι που οι ειδικοί της διατροφής υποστηρίζουν σε ό,τι αφορά την διατροφή των παιδιών τους. Τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, το αβοκάντο, τα αυγά, τα φρούτα συνήθως στη μορφή του φυσικού χυμού αλλά και το ψωμί ολικής άλεσης, η βρώμη, τα δημητριακά δεν λείπουν από το πρωινό των παιδιών όσων ειδικεύονται στη διατροφή. Προσπαθούν να συνδυάσουν τις τροφές μεταξύ τους, αφού είναι αδύνατον για ένα παιδί να φάει με το πρωινό του όλα αυτά χώρια. Ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή ένα μπολ γιαούρτι με βρώμη και μέλι είναι στα must του πρωινού. Μαζί και ένας φυσικός χυμός πορτοκάλι ή πορτοκάλι με άλλα φρούτα αλλά και φρυγανισμένες φέτες από ψωμί του τοστ με αυγό ή αβοκάντο ή φιστικοβούτυρο.
-Το κολατσιό
Στο κολατσιό οι ειδικοί της διατροφής συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους πλαγίως όσες τροφές απορρίφθηκαν στο πρωινό. Μια μπάρα δημητριακών με μέλι ή ένα τοστ με γαλοπούλα, τυρί και βραστό αυγό κομμένο σε λεπτές φετούλες είναι συνηθισμένες για εκείνους προτάσεις.
-Τα γεύματα
Οι ειδικοί της διατροφής διατηρούν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για την οικογένειά τους. Αυτό είναι μια από τις βασικές προτάσεις τους αφού η διατροφή μιας οικογένειας χαλάει στην πραγματικότητα από έλλειψη χρόνου και οργάνωσης. Με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, τα ψώνια προγραμματίζονται νωρίτερα και αυτό αποτελεί μεγάλο κέρδος χρόνου. Μέσα στην εβδομάδα θα καταναλώσουν λαχανικά, όσπρια, κρέας, πουλερικά, ψάρι. Λιγότερο κρέας (1 φορά την εβδομάδα) και περισσότερο λαχανικά και ψάρια. Τα λαχανικά είναι μέρος της διατροφής τους καθημερινά. Σαλάτες, ψητά, στον ατμό αλλά ακόμη και μαγειρεμένα ή σε smoothies και φυσικά σε χορτόσουπες.
-Το απογευματινό σνακ
Τα φρούτα είναι μια επιλογή για το απογευματινό σνακ των παιδιών τους. Και φυσικά επειδή τα παιδιά των ειδικών της διατροφής δεν είναι τα προγραμματισμένα ρομποτάκια που δεν ζητούν γλυκό, σοκολάτα ή παγωτό το καλοκαίρι, οι ειδικοί της διατροφής έχουν σκεφθεί έξυπνες λύσεις και για αυτό. Στα γλυκά ενσωματώνουν φρούτα, η σοκολάτα που δίνουν στα παιδιά τους είναι μαύρη –ό,τι καλύτερο για τη διατροφή- ενώ το παγωτό έχει τη βάση του στο γιαούρτι και οφείλει τη γλύκα του στα φρούτα. Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, επίσης, δεν λείπουν ποτέ από τα σνακς τους.
Πηγή: mommy.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Μια συζήτηση με τον Παθολόγο Ογκολόγο Γεώργιο Λύπα
Ενημερωτική εκδήλωση από την PMI Science
Η αλήθεια για την αύξηση των διαγνώσεων αυτισμού και ΔΕΠ-Υ: επιδημία ή αποδοχή της νευροδιαφορετικότητας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.