- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αυτό είναι το «βαθύ λαρύγγι» για τη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων
Πώς βγήκε στο φως η υπόθεση με τους τζίρους των εκατομμυρίων εις βάρος της δημόσιας υγείας
Τρία χρόνια φέρεται να διήρκησε η έρευνα, μέχρι να ξεσκεπαστεί η μαφία με τα αντικαρκινικά φάρμακα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», την άκρη του νήματος έδειξε μια υψηλόβαθμη γυναίκα στον χώρο της Υγείας η οποία στα μέσα του 2015 ενημέρωσε τηλεφωνικά τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Η εφημερίδα που επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι σε εκείνο το πρώτο τηλεφώνημα είχε ειπωθεί πως στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.
Τότε, έγινε μια μυστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πληροφοριοδότη, του τότε υπουργού Υγειάς και μετρημένων στα δάχτυλα υψηλόβαθμων στελεχών. Όπως αποδείχθηκε, οι πληροφορίες της γυναίκας είχαν βάση και είχαν διασταυρωθεί. Τότε, φάνηκε πως δρούσε κύκλωμα το οποίο εξασφάλιζε από ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που κατέληγαν στις ευρωπαϊκές αγορές. Με βάση τα στοιχεία άρχισαν έλεγχοι από τους «ράμπο» σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δυο ακόμη δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπως και σε δυο ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα…
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να σπάσει το απόστημα με την επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια! Κι αυτό διότι τα ίχνη που αφήνει πίσω του το κύκλωμα είναι λίγα και δύσκολα εντοπίζονται.
Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι πως η πιο προσοδοφόρα και χωρίς ίχνη μέθοδος κλοπής ήταν η παροχή μικρότερης δόσεις φαρμάκου σε καρκινοπαθείς στην Ελλάδα με στόχο να εξασφαλίσει το κύκλωμα φάρμακα για να τα πουλήσει στο εξωτερικό. Έτσι οι ασθενείς λάμβαναν μικρότερη, ακατάλληλη δηλαδή δόση και το κύκλωμα θησαύριζε, ουσιαστικά βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς!
Αρκεί να δει κάποιος την περίπτωση μεγάλης ιδιωτικής κλινικής η οποία εντοπίστηκε να παρακρατά με τον τρόπο αυτό 20 με 30 συσκευασίες φαρμάκων τον μήνα! Τα φάρμακα αυτά δεν χορηγούνταν ποτέ στους ασθενείς που τα είχαν ανάγκη και το κύκλωμα έβγαζε περίπου 3.000 ευρώ για κάθε συσκευασία… Με τη μειωμένη δόση στους ασθενείς ωστόσο η θεραπεία ουσιαστικά δεν είχε αποτέλεσμα. Το κύκλωμα άφηνε δηλαδή τους ασθενείς να αργοπεθαίνουν…
Όπως αποκαλύπτεται όμως με τη μέθοδο αυτή κανείς δεν μπορούσε να βρει στοιχεία...