Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Λήψη μαζί με τα γεύματα ή μεταξύ των γευμάτων;
Ποια είναι η καλύτερη ώρα και γιατί
Ο αντίκτυπος της χρονικής στιγμής της κατανάλωσης συμπληρωμάτων πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος αντιστάσεων δεν έχει αξιολογηθεί συστηματικά μέχρι σήμερα.
Ακολουθείτε ένα πρόγραμμα προπόνησης με αντιστάσεις και λαμβάνετε συμπληρώματα πρωτεϊνών. Πότε είναι καλύτερο να λαμβάνετε τις πρωτεΐνες; Μαζί με τα γεύματα ή μεταξύ των γευμάτων;
Τώρα, μια ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition Reviews προσπάθησε να απαντήσει στο πότε πρέπει να λαμβάνονται τα συμπληρώματα πρωτεϊνών.
Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης διατίθενται έτοιμα προς κατανάλωση, σε σκόνη και στερεά μορφή και πωλούνται για διάφορα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων η αύξηση της μυϊκής μάζας και η μείωση του βάρους. Ωστόσο, για κάθε έκβαση, ο χρόνος πρόσληψης της πρωτεΐνης ποικίλλει.
Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τη μυϊκή μάζα προωθούνται συνήθως για κατανάλωση μεταξύ των γευμάτων, ως σνακ. Από την άλλη μεριά, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ως υποκατάσταση γευμάτων συνιστώνται για την απώλεια βάρους.
Οι ερευνητές αξιολόγησαν 34 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές με 59 ομάδες παρέμβασης.
Συγκρίνοντας τα άτομα που έλαβαν συμπληρώματα πρωτεΐνης με τα γεύματα έναντι αυτών που τα έλαβαν μεταξύ των γευμάτων, βρέθηκε ότι:
- το 56% έναντι 72% αύξησε τη συνολική σωματική μάζα, δηλαδή το βάρος
- το 94% έναντι 90% αύξησε την άλιπη μάζα, δηλαδή τη μυική μάζα
- το 87% έναντι 59% μείωσε τον λιπώδη ιστό
- το 100% έναντι του 84% αύξησε την αναλογία της άλιπης μάζας προς τον λιπώδη ιστό
Η κατανάλωση πρωτεΐνης με τα γεύματα ορίστηκε ως η κατανάλωση ενός πλούσιου σε πρωτεΐνες συμπλήρωμα αμέσως μετά το γεύμα, μαζί με το γεύμα ή ως υποκατάσταση ενός γεύματος με συμπλήρωμα πρωτεΐνης.
Η κατανάλωση πρωτεΐνης μεταξύ των γευμάτων ορίστηκε ως η κατανάλωση συμπληρώματος πρωτεΐνης είτε πολύ κοντά σε προπόνηση είτε όταν δεν ελήφθη κάποιο γεύμα.
Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης παρέχουν νέες πληροφορίες για τα άτομα που επιλέγουν να καταναλώνουν συμπληρώματα πρωτεΐνης ως μέρος ενός διατροφικού μοντέλου προκειμένου να κερδίσουν μυϊκή μάζα ή να βελτιώσουν τη σύνθεση του σώματος μειώνοντας τον λιπώδη ιστό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthyliving.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα «Γεύματα Ζωής» στηρίζει τις ασθενείς
Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της επιπλοκής
Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο παίδων «Αγία Σοφία»
Tι λέει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου
Γιατί είναι δύσκολο να μεταλλαχθεί - Οι διαφορές σε σχέση με το 2019
Μια προσέγγιση στο έργο του στοχαστή Byung Chul Han
Οι τροφές που βοηθούν στην παραγωγή της
Η ηθοποιός Marilu Henner υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει την καθημερινότητά της λίγο πιο κουραστική
Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και διάγνωση
Ιός γνωστός για περισσότερο από 20 χρόνια - Δεν υπάρχει εμβόλιο
Ένας ιός που συνήθως προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε - Δύο μέχρι στιγμής οι ασθενείς με μεταπνευμονοϊό στη χώρα
Τα 30 παθογόνα που ενδέχεται να την προκαλέσουν
Και αυτός είναι ο λόγος για τον πόνο στα δάχτυλα και για τις συχνές μυκητιάσεις
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Σε μια εποχή όπου όλοι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς ότι κρίνεται
Έμφαση στο νερό και στα απλά ντρέσινγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.