- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πώς μπορεί να γίνει το ελληνικό φάρμακο διεθνές brand name
Έκκληση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για αλλαγή του σφιχτού φορολογικού πλαισίου
Παρέμβαση πάνω σε τρεις άξονες πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων στο Επενδυτικό Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σχετικά με τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική αναπτυξιακή διάσταση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας τη θέση και το όραμα του ελληνικού φαρμάκου ως διεθνούς brandname μέσα σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Επισήμανε, παράλληλα, τη μεγάλη εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκου, όταν στην εγχώρια αγορά κατέχουν μόνο το 20% της φαρμακευτικής αγοράς ενώ το υπόλοιπο κυριαρχείται από εισαγόμενα ακριβά φάρμακα. «Αν θέλουμε ανάπτυξη θα πρέπει να περιορίσουμε τις εισαγωγές και να καταναλώνουμε αυτά που παράγουμε» δήλωσε σχετικά ο κ. Τρύφων.
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΦ περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναφέροντας εκτός από το σφιχτό φορολογικό πλαίσιο που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, το άδικο σύστημα clawback και rebate, το οποίο υποχρεώνει τις ελληνικές εταιρείες να δίνουν τεράστια ποσά ως «ποινή» για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης. Μάλιστα, ο κ. Τρύφων έθεσε επιτακτικά την ανάγκη μείωσης του clawback ως μέτρο υποβοήθησης της επενδυτικής δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΕΦ έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την χάραξη μίας συνολικής φαρμακευτικής πολιτικής η οποία θα επιβραβεύει την αναγνωρισμένη προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ως βασικού στοιχείου ανάτασης της εθνικής οικονομίας, θα δίνει έμφαση στην πραγματική καινοτομία, καθώς και πραγματικά κίνητρα (όπως π.χ. φοροαπαλλαγές κ.ά.) για επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη.