- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Φάρμακο: Η αυστηρή εποπτεία είναι ήδη εδώ!
Σε «διαπραγμάτευση» το υπουργείο Υγείας για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη
Όσο πιο χαμηλά προχωρά κανείς στην πολιτική ιεραρχία των υπουργείων, τόσο πιο σαφές και αντιληπτό καθίσταται το γεγονός ότι καμία «καθαρή» έξοδος στις αγορές δεν αναμένει η κυβέρνηση, παρά τη γνωστή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «μετά τον Αύγουστο του 2018 θα πάρουμε από τους δανειστές μας τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου»…
Έτσι, χαρακτηριστική για την αυστηρή επιτροπεία, στην οποία θα εισέλθει η χώρα μας μετά τον ερχόμενο Αύγουστο είναι η σημερινή τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην ημερίδα με θέμα «Η αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας – Εμπόδια και Υπερβάσεις», η οποία πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ), στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, λοιπόν, σε «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές της χώρας μας βρίσκεται ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συμφωνηθεί από κοινού το νέο ετήσιο πλαφόν στη δημόσια νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, ετήσιο πλαφόν το οποίο βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια περίπου στα 2,4 δισ. ευρώ, με το 1,945 δισ. ευρώ να αποτελεί το ετήσιο πλαφόν της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, δηλαδή της φαρμακευτικής δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Μάλιστα, ενώ η πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι επιδιώκει μία αύξηση τουλάχιστον κατά 200 εκατ. ευρώ στο ετήσιο πλαφόν της δημόσιας νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για τα αμέσως επόμενα χρόνια, ο Γιώργος Γιαννόπουλος δεν ήταν σήμερα το πρωί σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του σχετικού ετησίου πλαφόν, το οποίο προτείνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους δανειστές της χώρας μας!
Και, βεβαίως, πολύ αμφιβάλλουμε εάν το ετήσιο πλαφόν της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης είναι το μόνο μέγεθος στο οποίο διενεργείται ήδη «διαπραγμάτευση», προκειμένου να συνεχίσει μετά τον ερχόμενο Αύγουστο να τελεί υπό καθεστώς αυστηρής εποπτείας εκ μέρους των δανειστών της χώρας μας…