- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τη διάθεση των Ελλήνων για σεξ διπλασίασε το Μακεδονικό!
Τα ευρήματα που προκαλούν εντύπωση και η επιστημονική εξήγηση
Μεταξύ άλλων τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα πυροδότησε και την ερωτική επιθυμία των κατοίκων της χώρας μας, όπως έδειξε σχετική έρευνα, καθώς το σεξ έγινε όχι μόνο πιο συχνό αλλά και πιο άγριο!
«Δέσμιοι» της διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, εκτονώσαμε την αγωνία και το πάθος μας κάνοντας περισσότερο σεξ. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για τον τελευταίο μήνα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα πολιτικά πάθη έχουν άμεση επίδραση στα πάθη της κρεβατοκάμαρας. Διπλασιάστηκε ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών και το σεξ ήταν σε πολλές περιπτώσεις πιο άγριο από άλλες φορές.
«Το ηθικό των Ελλήνων ανεβαίνει, εκτοξεύοντας, όμως, το ανήθικο της κρεβατοκάμαρας», λέει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
«Οι ομαδικές και οι μαζικές εκδηλώσεις είναι γνωστό πως μας φέρνουν πιο κοντά στο κτήνος που κουβαλά το ανθρώπινο ον (ένα σχοινί δεμένο ανάμεσα στο κτήνος και τον υπεράνθρωπο, ένα σχοινί πάνω από την άβυσσο, λέει ο Νίτσε). Η ανατριχίλα και η συγκίνηση στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και η σημαία που κυματίζει κάνουν τις καρδιές των πολιτών να πάλλονται σε ανεμοδαρμένα ύψη… Το ερώτημα είναι αν αυτές οι σκηνές ανύψωσαν και την καταρρακωμένη λίμπιντο των Ελλήνων».
Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης, είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η εθνική ταπείνωση επιδρούν αρνητικά στην ερωτική διάθεση. Γιατί «σπίτι χωρίς παρά, σπίτι χωρίς χαρά» και αυτό αναδείχτηκε σε πολλές παλιότερες έρευνες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Η ταυτότητα της έρευνας
Στη νέα έρευνα συμμετείχαν χίλια άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου. Ως χρονικός ορίζοντας της έρευνας θεωρήθηκε ο τελευταίος μήνας, οπότε το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης ανέβηκε θεαματικά. Ως, δε, κριτήριο της διαφοράς του ερωτικού πάθους των Ελλήνων ορίστηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.
«Η υποψία πως η εθνικό-λαϊκή ανάταση, που παρατηρείται στο Μακεδονικό ζήτημα, μπορεί να μεταφραστεί και ως ανάταση ερωτική, ήταν το αντικείμενο της μελέτης μας», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.
«Σε παλιότερες έρευνες τα στοιχεία έδειχναν έναν μέσο όρο επαφών έξι φορές τον μήνα. Σε αντίθεση με τον καυτό αυτό μήνα, οπότε η ερωτική διάθεση διπλασιάστηκε στις δώδεκα φορές - σαφής διαφορά και χωρίς υποψία στατιστικού λάθους».
Τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση. Φαίνεται ότι βάσει ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, τα πατριωτικά αισθήματα, που θεωρούνται εν γένει ηθικά, «μπλέκονται» με εκείνα που υπερισχύουν στην κρεβατοκάμαρα.
Η επιστημονική εξήγηση
Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου υπογραμμίζει σχετικά: «Στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι διαδρομές της αγάπης και του μίσους είναι ίδιες. Ενώ, αντίθετο των δυο αυτών αισθημάτων, είναι η αδιαφορία.
Υποψιαζόμαστε πως αυτή την περίεργη περίοδο, οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τόσο το ταπεινό, το παρόν, όσο και το ένδοξο παρελθόν τους (συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κοιτάς προς τα πίσω, όλα είναι ωραία και εξωτικά).
Παράλληλα, όμως, μίσησαν πολύ τους θρασύτατους γείτονες, κλέφτες ονομάτων και της ιστορίας μας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε ήρωες, έστω και δανεικούς από τα παλιά χρόνια, για να σβήσουμε τις αποτυχίες του παρόντος. Άρα των Ελλήνων οι κοινότητες, με έντονα πάθη, θετικά και αρνητικά, πλησίασαν την κτηνώδη φύση, που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας».
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το σεξ δεν γίνεται με τον διανοούμενο εγκέφαλο, τον ερωτικό δηλαδή, αλλά με τον πρωτόγονο, άξεστο και αμόρφωτο ρινεγκέφαλο. Όλοι στο σεξ μεταμορφώνονται σε κτήνη. Ανθρώπινα, μεν, αλλά κτήνη.
Η σεξουαλική επιθυμία, ο φόβος και ο φόνος παράγονται σε μια ελάχιστη περιοχή του εγκεφάλου και χρησιμοποιούν τις ίδιες βιοχημικές διαδρομές. Κάτι που εξηγεί γιατί κάποιοι άνθρωποι σκοτώνουν από έρωτα, άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι μεθούν και άλλοι τρελαίνονται…
«Αν θυμάστε τη κλασσική φράση του Φρόυντ «ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας», διαπραγματεύεται ιδιοφυώς πως οι πολιτισμοί και οι θεσμοί αναστέλλουν την πρωτόγονη ζωοφόρα επιθυμία, άρα καταδυναστεύουν και το σεξ. Γιατί το άγριο αυτό ένστικτο θεριεύει στη φύση και πεθαίνει στα διαμερίσματα… και στους κανόνες. Άρα η εκτόξευση στα ύψη των πατριωτικών παθών πιθανότατα να ήταν το όχημα που πυροδότησε και την πρωτόγονη φύση μας στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (https://andrologia.gr).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.