Health & Fitness

Το Δημαρχείο της Σύρου έγινε ροζ για καλό σκοπό (εικόνες)

Η «ΑΕΛΙΑ» ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375761-775518.jpg

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όλες τις γυναίκες. Η σωστή πρόληψη σώζει ζωές και οι τακτικές εξετάσεις μπορούν να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Η «ΑΕΛΙΑ» (MKO με έδρα τη Θεσσαλονίκη) συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας δράσεις -σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- στοχεύοντας στην αφύπνιση των γυναικών για την προστασία της υγείας τους.

Εφέτος, η πρώτη στάση του νέου προγράμματος «Η ΑΕΛΙΑ ταξιδεύει» έγινε στη Σύρο. Τα τελευταία χρόνια ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και η «ΑΕΛΙΑ» φωταγώγησε ροζ το Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης (το χρώμα - σύμβολο για την ευαισθητοποίηση κατά της ασθένειας).

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου υπό την αιγίδα του δήμου και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Παράλληλη, στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, η «ΑΕΛΙΑ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και με τη συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κυκλάδων, διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Η Δύναμη της Πρόληψης, Νίκη της Ζωής». Η βραδιά έκλεισε με Συριανές γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Σκοπός της ΜΚΟ, η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2014, είναι η συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και η παροχή βοήθειας σε όσους νοσούν αλλά και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που δοκιμάζονται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.