- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Πιάσε το Μολύβι»
Φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σας εάν δεν μπορούσατε να κουμπώσετε εύκολα το πουκάμισό σας. Εάν δυσκολευόσασταν να κόψετε ακόμη και μία φέτα ψωμί. Αν τα δάχτυλα των χεριών σας πονούσαν και ήταν τόσο δύσκαμπτα, ώστε να δυσκολεύεστε να πιάσετε ακόμη και ένα μολύβι για να γράψετε. Φανταστείτε πώς μπορεί να ήταν η ζωή σας εάν πάσχατε από Ρευματοειδή Αρθρίτιδα.
Μία πρωτότυπη και διαδραστική ενημερωτική εκστρατεία για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, που υλοποιεί η βιο-φαρμακευτική εταιρεία AbbVie, μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να φανταστούμε αυτές τις δυσκολίες, αλλά και να μπούμε για λίγο στη θέση των ίδιων των ασθενών. Η εκστρατεία «Πιάσε το Μολύβι» μας καλεί να προσπαθήσουμε να «βιώσουμε» μία από τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους και να συμβάλουμε ενεργά στη διάδοση του μηνύματος για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Ένα μολύβι γίνεται το σύμβολο μιας διαδραστικής digital καμπάνιας!
Πηγή έμπνευσης της καμπάνιας αποτέλεσε η δυσκολία πολλών ασθενών με ενεργή Ρευματοειδή Αρθρίτιδα να κάνουν απλές, καθημερινές εργασίες – όπως να πιάσουν ένα μολύβι και να γράψουν. Στο πλαίσιο αυτό, το απλό μολύβι προσαρμόστηκε στα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και έγινε το μέσο για τη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας. Η επιλογή του μολυβιού ως συμβόλου της εκστρατείας δεν ήταν τυχαία. Όλοι μας το έχουμε χρησιμοποιήσει για να αποτυπώσουμε στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, αλλά και οποιοδήποτε μήνυμα θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους άλλους.
Η προσωπική ιστορία που έγινε το όχημα για την ευαισθητοποίηση όλων μας
Μία γυναίκα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα έπιασε με δυσκολία το μολύβι και αποτύπωσε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σε ένα προσωπικό γράμμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.piasetomolyvi.gr. Το πρώτο στοιχείο που μας κάνει εντύπωση καθώς βλέπουμε το γράμμα, είναι η «περίεργη» γραμματοσειρά του. Πρόκειται για μία μοναδική γραμματοσειρά, που σχεδιάστηκε βάσει του γραφικού χαρακτήρα της ασθενούς και αναδεικνύει τη δυσκολία της να πιάσει το μολύβι και να γράψει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που σχεδιάστηκε μια τέτοια γραμματοσειρά στη χώρα μας.
«Σου ζητώ να μπεις για λίγο στη θέση μου και να γίνεις η φωνή μου»
Μέσα από το γράμμα, η ασθενής απευθύνεται σε όλους εμάς και μας ζητά να μπούμε για λίγο στη θέση της και να προσπαθήσουμε να βιώσουμε τη δυσκολία που η ίδια αντιμετώπισε καθώς το έγραφε. Αφού διαβάσουμε την ιστορία της, καλούμαστε να επιλέξουμε μία φράση από το γράμμα και χρησιμοποιώντας τον κέρσορα-μολύβι, να τη γράψουμε στο ειδικό πεδίο της εφαρμογής. Τότε διαπιστώνουμε ότι ο κέρσορας δεν είναι αρκετά σταθερός, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να γράψουμε καθαρά – είναι η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Στη συνέχεια, καλούμαστε να μοιραστούμε αυτή τη φράση στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να βοηθήσουμε στη διάδοση του μηνύματος για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε ενεργά στην ενημέρωση του κόσμου για τη νόσο και κινητοποιούμε όσους ενδεχομένως εμφανίζουν πρώιμα συμπτώματα να τα αναγνωρίσουν εγκαίρως και να επισκεφθούν έναν ρευματολόγο.
Πολλοί πάσχουν από Ρευματοειδή Αρθρίτιδα χωρίς να το γνωρίζουν
Δυστυχώς, παρόλο που η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα είναι το πιο συχνό αυτοάνοσο νόσημα, η ενημέρωση του κόσμου γύρω από αυτό παραμένει αρκετά ελλιπής στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι που εμφανίζουν πρώιμα συμπτώματα δεν είναι σε θέση να τα αναγνωρίσουν νωρίς και να απευθυνθούν στον κατάλληλο ιατρό, που στην περίπτωση αυτή είναι ο ρευματολόγος. Αυτό έχει ως συνέπεια να καθυστερεί σημαντικά η διάγνωση και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθώς η νόσος μπορεί να εξελίσσεται και η υγεία του ασθενούς να επιδεινώνεται. Εάν όμως ο ασθενής διαγνωστεί έγκαιρα, η εξέλιξη της νόσου μπορεί να επιβραδυνθεί και η ποιότητα ζωής του να βελτιωθεί.
«Πιάσε το Μολύβι», βίωσε την εμπειρία των ασθενών και γίνε η φωνή τους.
Επισκέψου την ιστοσελίδα www.piasetomolyvi.gr και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
1. Διάβασε την ιστορία της ασθενούς
2. Επίλεξε μία φράση από το γράμμα
3. Γράψε τη φράση στο ειδικό πεδίο, χρησιμοποιώντας τον κέρσορα - μολύβι
4. Δημοσίευσε τη φράση που έγραψες στο προσωπικό σου λογαριασμό στο Facebook
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
O 20χρονος φοιτητής γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα στέλνει ένα μήνυμα στις οικογένειες
Προστατεύουν μάλιστα και τον εγκέφαλο
Εξάρσεις της πάθησης προκαλούν οι αλλαγές της θερμοκρασίας
Τα πλεονεκτήματα και οι παρενέργειες
Από τη γέννηση θα πρέπει να αρχίζει ο προσυμπτωματικός έλεγχος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.