- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο εδώλιο οι γονείς που «καταδίκασαν» το μωρό τους σε μια ζωή χωρίς γλουτένη και σε θάνατο
Ο Λούκας πέθανε με άδειο στομάχι, τελείως αφυδατωμένος
Επτά μηνών μωράκι έφυγε από τη ζωή με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 4 κιλά, γιατί οι γονείς του αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να τρέφεται με μια εναλλακτική διατροφή χωρίς γλουτένη. Αυτοί οι γονείς σήμερα δικάζονται στην πόλη Μπέβερεν του Βελγίου, διότι επέμεναν να υποβάλουν τον μικρό Λούκας στη δικής τους εμπνεύσεως δίαιτα αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των παιδιάτρων. Αυτό που φαίνεται να στοίχισε τη ζωή του μωρού ήταν ότι οι γονείς το τάιζαν μόνο με γάλα κινόα. Οι γιατροί φώναζαν πως αυτό το γάλα είναι ακατάλληλο για την ηλικία του.
Το παιδί έχανε συνεχώς κιλά. Ήταν επτά μηνών και ζύγιζε όσο ένα βρέφος τη στιγμή που γεννιέται. Πέθανε στις 6 Ιουνίου του 2014. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο μικρός Λούκας ανάσανε με δυσκολία τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου. Ακόμη και τότε, οι γονείς του δεν αναζήτησαν ιατρική βοήθεια. Η έκθεση του ιατροδικαστή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παιδάκι ήταν εντελώς αφυδατωμένο και το στομάχι του άδειο.
Η κατηγορούσα αρχή του Βελγίου εισηγείται την ενοχή των γονέων για το θάνατο του γιου τους: «Οι γονείς έκαναν από μόνοι τους διάγνωση σαν να είναι ειδικοί, και διαπίστωσαν ότι το παιδί τους είχε δυσανεξία στη γλουτένη και αλλεργία στη λακτόζη». Ωστόσο, υπογραμμίζει η κατηγορούσα αρχή, ούτε ένας γιατρός δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε στον Λούκας. Κατηγορούνται, επίσης, ότι αναζήτησαν τη βοήθεια ενός ομοιοπαθητικού ιατρού, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη του Βελγίου σε σχέση με το σπίτι του κατηγορούμενου ζεύγους γονέων. «Φόρτωσαν το μωρό στο αυτοκίνητο και με νηστικό το μωρό ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της χώρας, αντί να το πάνε στο πιο κοντινό νοσοκομείο», τόνισε η κατηγορούσα αρχή.
Οι γονείς ισχυρίζονται πως δεν πήγαν στο γιατρό γιατί δεν παρατήρησαν ποτέ κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του Λούκας. Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του, Σαντρίνα Β., είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Κάποιες φορές έπαιρνε βάρος, κι άλλες έχανε λίγο. Δεν θέλαμε να πεθάνει το παιδί μας». Η δίκη συνεχίζεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολυπαραγοντική νόσος που επηρεάζει συνολικά την υγεία μας
Συστάσεις η πράξη να γίνεται πριν από τα 35 έτη
Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του
Αισιοδοξία για όλο και περισσότερες κερδισμένες ζωές μέσα από τη μεταμόσχευση
Τα τρόφιμα που επηρεάζουν αρνητικά και εκείνα που καταλαγιάζουν τα συμπτώματα
Τρεις φορές συχνότερη στα αγόρια
Αιτίες και χαρακτηριστικά της παχυσαρκίας
Γι’ αυτό δεν βολτάρεις, σηκώνεις βάρη, Πητ Διαμαντή. Τόσο πολύ το θέλεις, που το ’χεις κάνει και μπίζνα
Η ύπαρξή είναι σημαντική καθώς προστατεύει τα όργανα αλλά και επειδή λειτουργεί ως ενδοκρινές όργανο. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που τα επίπεδά του είναι ιδιαίτερα αυξημένα;
Όχι δεν είναι βιάγκρα, είναι η νέα τάση στην ανδρική ευεξία, αλλά οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τα οφέλη
Κι όμως, υπάρχει ένα ποτό που κάνει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον οργανισμό
Το να λέμε τα παράπονά μας στους φίλους μας έχει πλέον τον δικό του επιστημονικό όρο
Τι θα πρέπει να προσέξετε βάσει των τελευταίων δεδομένων
Από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Στατιστικά στοιχεία, επιπτώσεις και πρόληψη του φαινομένου
«Θέλω το κάθε άτομο που μας εμπιστεύεται να βλέπει γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα ενισχύουν τη διάθεσή του να συνεχίσει»
Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση
Δανέζικη μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Νέα φαρμακευτική θεραπεία για την παχυσαρκία
Η δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος δεν είναι τελικά ιδανική για όλα τα φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.