- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι τυροφάγοι είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι
Αν ψάχνατε μια δικαιολογία για λίγη φέτα και χαλούμι αυτή είναι η έρευνά σας
Νέα έρευνα απενεχοποιεί το τυρί και καταρρίπτει την άποψη ότι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα παχαίνουν, ανεβάζουν τη χοληστερίνη και αυξάνουν τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τυριών είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι από όσους τα αποφεύγουν.
Σύμφωνα με την έρευνα, τυριά όπως το αλμυρό χαλούμι, το μουχλιασμένο στίλτον και ροκφόρ, η δροσερή φέτα, το καμαμπέρ με την έντονη μυρωδιά δεν ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και είναι απολύτως υγιεινά.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε περίπου 1.500 άτομα ηλικίας από 18 έως 90 ετών. Όσοι έτρωγαν πολύ τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI), χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους, πιο λεπτή μέση και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Δουβλίνου παρατήρησαν επίσης ότι οι τυροφάγοι έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερους υδρογονάνθρακες.
Γενικά πάντως οι ειδικοί πιστεύουν ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), τα κορεσμένα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο βούτυρο, σε έτοιμα σνακ και στο μπέικον, αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, κυρίως της «κακής» LDL χοληστερίνης. Όταν τα επίπεδα της LDL είναι υπερβολικά αυξημένα, η λιποπρωτεΐνη προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.