Μισώ το γυμναστήριο
Θα το ομολογήσω από την αρχή: μισώ το γυμναστήριο. Εντάξει είμαι υπερβολικός, δεν το μισώ απλώς το βαριέμαι. Οι ασκήσεις δεν μου δίνουν καμία χαρά, δεν μου αρέσει ούτε έχω την δύναμη να σηκώνω βάρη και τα "ροκανίσματα" για τους κοιλιακούς με αφήνουν εξουθενωμένο.
Κι όμως με ευλαβική σχεδόν συνέπεια πηγαίνω δυο φορές την εβδομάδα κάνοντας όλο τον κύκλο των ασκήσεων. Όταν ανακοίνωσα βλέπετε πέρσι την πρόθεση μου να κάνω τον μαραθώνιο του Ολύμπου σε φίλους, έμπειρους δρομείς, η πρώτη τους αντίδραση ήταν "ενδυνάμωση". Πόδια, κορμός ακόμα και χέρια θέλουν δουλειά μου είπαν, δεν είναι εύκολο να τα κουνάς 9,5 ώρες. Ως ψάρι η συμβουλή έγινε εντολή και, ομολογώ και πάλι, δεν το μετάνιωσα. Πρώτον έβγαλα πολύ άνετα την ανηφόρα του Ολύμπου- η κατηφόρα είναι άλλη υπόθεση. Δεύτερον κάτι πόνοι στα γόνατα, αναμνηστικό από τον προπέρσινο αγώνα στο Ζαγόρι, εξαφανίστηκαν. Τρίτον, στην διάρκεια της χρονιάς συνειδητοποίησα ότι πλέον έχω πατήσει για τα καλά τα 60 και η ενδυνάμωση είναι απαραίτητη αν θέλω να εξισορροπήσω κάπως την απώλεια μυικής μάζας.
Τις περισσότερες ασκήσεις βέβαια θα μπορούσα να τις κάνω και σπίτι. Τζάμπα μάλιστα. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να έχει τέτοια αυτοπειθαρχία. Εγώ σίγουρα θα υπέκυπτα στην τεμπελιά. Και εν πάσει περιπτώσει αν είναι να κάνω τις ασκήσεις, καλύτερα με παρέα. Δεν ανήκω στην κατηγορία των μισανθρώπων, δεν νιώθω άσχημα όταν βλέπω κάποια νέα παιδιά να σηκώνουν τρεις φορές τα κιλά που σηκώνω εγώ, όσο για την ευλυγισία των κοριτσιών, ομολογώ τις θαυμάζω, πάντα πίστευα ότι το σώμα μου έχει κάποιο μηχανικό λάθος, ούτε το οκλαδόν δεν καταφέρνω. Τραβάτε με κι ας κλαίω λοιπόν.
Το καλό ειναι ότι την ώρα που πηγαίνω, μετά το πρωινό τρέξιμο, το γυμναστήριο ειναι στη διάθεση μου και οι γυμναστές, θαυμάζω την υπομονή τους, άκρως φιλικοί και εξυπηρετικοί. Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι θα σκέφτονται βλέποντας όλους εμάς τους senior citizens να ξεφυσάμε για ασκήσεις που όταν τις κάνουν οι ίδιοι μοιάζει σαν να ειναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ότι και να σκέφτονται το κρατάνε για τον εαυτό τους και τους ευχαριστούμε.
Έχω πάντως τακτική για να περνάει πιο εύκολα το βασανιστήριο. Πρώτα βάζω τις πιο κουραστικές ασκήσεις, δηλαδή κάμψεις, ροκανίσματα, σανίδα κλπ. Στη συνέχεια και κατά σειρά χέρια, πλάτη πόδια και στο τέλος την μόνη άσκηση που διασκεδάζω: ισορροπία πάνω σε μπάλα bosu. Γέλιο. Ξεκίνησα με πέντε δευτερόλεπτα και τώρα, αν μου πάει καλά, στέκομαι και μισό λεπτό σαν πελαργός, στο ένα πόδι πάνω σε αυτό το φουσκωμένο ημισφαίριο. Υποτίθεται ότι γυμνάζει κάποιους άγνωστους κατά τα άλλα μύες στους αστράγαλους και βοηθά στην ισορροπία. Έχω παρατηρήσει ότι είμαι ο μόνος που κάνω αυτή την άσκηση και φαντάζομαι ότι θα είμαι αρκετά αστείο θέαμα προσπαθώντας να μην πέσω. Εδώ ισχύει το μπρος στον πόνο τι είναι τα κάλλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.