- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποια φαγητά ανακουφίζουν τις δύσκολες μέρες του μήνα
Δεν είναι η μόνη λύση τα παυσίπονα
Συμβουλές για τους πόνους της περιόδου
Οι πιο δύσκολες μέρες του μήνα συνοδεύονται από πόνο και κράμπες στην κοιλιά για τις περισσότερες γυναίκες, εκτός από μερικές τυχερές (για να μην τους δώσουμε άλλον χαρακτηρισμό που περιγράφει το φάρδος των γοφών τους) που δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται τόσος χαμός και καλύτερα να μην μιλάνε μπροστά σε όσες από εμάς υποφέρουμε κάθε τρεις εβδομάδες για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Εκτός από τα παυσίπονα που είναι η πιο άμεση λύση αλλά προφανώς πρέπει να γίνεται με μέτρο και με την συγκατάθεση γιατρού, μπορούμε να εντάξουμε στην δίαιτά μας ορισμένες τροφές που υπόσχονται να απαλύνουν τον πόνο.
- Μάυρη σοκολάτα
Η όρεξη για γλυκά πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου είναι δικαιολογημένη και ο καλύτερος τρόπος για να την ικανοποιήσεις είναι μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μύες και να πονάς λιγότερο ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεις την κατανάλωση junk food που οδηγεί σε πρήξιμο.
- Ανανάς
Ο ανανάς περιέχει βιταμίνες που συμβάλλουν επίσης στην χαλάρωση των μυών και επιπλέον λειτουργεί ως τονωτικό που ανεβάζει την διάθεση. Μπορείς να τον φας σκέτο, σαν χυμό ή σε ένα smoothie (χωρίς όμως γάλα ή γιαούρτι).
- Σολομός
Το νοστιμότατο ψάρι είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και βιταμίνη D που κρατούν τους πόνους και το πρήξιμο μακριά ενώ εσένα χορτάτη.
- Μπρόκολο
Μπορεί στους περισσότερους να μην αρέσει ιδιαίτερα, όμως το μπρόκολο θεωρείται super food και σύμμαχος για όλες τις πονεμένες. Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες A, C, B6 και E οι οποίες εμποδίζουν τις ορμόνες από το να μετατρέπουν εσένα και την ψυχολογία σου σε τρενάκι του τρόμου κάθε μήνα. Το μπρόκολο επίσης είναι μία πλούσια πηγή φυσικών ινών, που συμβάλλουν στην σταθεροποίηση του οιστρογόνου στον οργανισμό και την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Λιναρόσπορος
Ανάμεσα στα δεκάδες οφέλη του λιναρόσπορου είναι και το μαγνήσιο που τονώνει τον οργανισμό και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών κατά την διάρκεια της περιόδου. Επίσης, ακριβώς όπως και ο σολομός, προσφέρει καλά λιπαρά όπως ωμέγα 3 αλλά και σίδηρο, που χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες εκείνες τις μέρες εξαιτίας του αίματος που χάνεται.
- Μπανάνες
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6 και κάλιο, το οποίο εμποδίζει τους μύες από το να συσπώνται και να προκαλούν κράμπες. Εάν δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα μπορείς να τις αντικαταστήσεις με πορτοκάλια.
- Τσάι
Πρέπει να αποφεύγεις την καφεΐνη όσο περισσότερο μπορείς εκείνες τις ημέρες επομένως το τσάι είναι η καλύτερη λύση για το πρωινό ή απογευματινό σου ρόφημα. Σε απαλλάσσει από το άγχος, χαλαρώνει τους μύες και ανακουφίζει από στομαχικούς πόνους. Μία άλλη εναλλακτική είναι το αφέψημα κανέλας που έχει τις ίδιες ιδιότητες. Μία αγκαλιά σε κούπα!
Τέλος προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά, καφέ, ζάχαρη, αλκόολ και κόκκινο κρέας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Οι μικροί ήρωες που νικούν τις προκλήσεις και αποδεικνύουν τι σημαίνει δύναμη από την πρώτη στιγμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.