- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ελληνίδα γιαγιά, 67 ετών, γέννησε την εγγονή της!
Χάρισε στην κόρη της το καλύτερο δώρο και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα στον κόσμο
Γιαγιά, 67 ετών, έφερε στον κόσμο το παιδί της κόρης της και εγγόνι της. Η Ελληνίδα 67χρονη είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και γιαγιά στον κόσμο, ενώ είναι η πρώτη φορά που η ελληνική δικαιοσύνη έδωσε άδεια για το εγχείρημα. Το υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε το μαιευτήριο ΓΑΙΑ του Ομίλου Ιατρικό και υπεύθυνος στο όλο εγχείρημα ήταν ο μαιευτήρας-γυναικολόγος και ειδικός Αναπαραγωγής, Κωνσταντίνος Πάντος.
Η γιαγιά αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα επειδή η κόρη της, αν και νέα, έπασχε από σπάνια νόσο στην μήτρα και έπρεπε να υποβληθεί σε ολική υστερεκτομή. Οι γιατροί είχαν φυλάξει ωάρια από τις ωοθήκες της τα οποία στην συνέχεια γονιμοποίησαν με το σπέρμα του συζύγου της. Καθώς όμως δεν μπορούσε να κυοφορήσει η ίδια, ζήτησαν και έλαβαν ειδική δικαστική άδεια ώστε να γίνει παρένθετη, η μητέρα της κοπέλας ετών 67.
Η ηλικιωμένη γυναίκα πέρασε από εκτενή ιατρικό έλεγχο και κρίθηκε ικανή για να αντέξει την εγκυμοσύνη. Προς το τέλος της κύησης παρουσίασε αυξημένη πίεση και έτσι το μωράκι γεννήθηκε στην 31η εβδομάδα με καισαρική τομή χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο για την γιαγιά του όσο και για το ίδιο στην μαιευτική κλινική ΓΑΙΑ. «Για εμάς αυτό το περιστατικό ήταν μία ακόμα μεγάλη επιτυχία και επιστημονική πρόκληση, ένα σύνορο που θέλαμε να περάσουμε. Μοναδικές επιτυχίες σαν αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελούν άλλωστε τον λόγο που η Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί αφετηρία του ονείρου για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια από κάθε γωνιά της Γης», δήλωσε ο δρ. Πάντος.
Ερωτηθείς για τα επιτρεπτά ηλικιακά όρια της φυσικής και παρένθετης μητέρας ο κ. Πάντος επισήμανε ότι: «Σήμερα στην χώρα μας ο νόμος προβλέπει ότι η γυναίκα μπορεί να υποβληθεί σε εξωσωματική μέχρι τα 50 έτη της ενώ για την παρένθετη δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Κατά την γνώμη μου η ηλικία της φυσικής μητέρας θα έπρεπε να επικαιροποιηθεί προς τα επάνω καθώς έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής ενώ θα έπρεπε να μπει ένα όριο για την παρένθετη ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία ηλικιωμένων γυναικών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια - Τι να προσέξουν οι ευπαθείς ομάδες
Ο Θανάσης Δρίτσας συνομιλεί με τον Καθηγητή Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας Δημοσθένη Παναγιωτάκο
Θεωρείται το πιο ζεστό και βολικό σημείο των ερωτευμένων ζευγαριών, αλλά...
Aποτελεί τόπο συνάντησης της ιατρικής επιστήμης με την τεχνολογία και την ενσυναίσθηση, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην Ογκολογία
Η Novo Nordisk Hellas οδηγεί τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Μια συζήτηση με τον γαστρεντρολόγο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο
Από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής
12 ερωτήσεις που από την απάντησή τους θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε
Η πρώτη υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης βρίσκεται στη Λάρισα
Βαθιά αναζωογόνηση και ενυδάτωση
Αν σας προβληματίζουν κάποιες συνήθειες της ενήλικης ζωής σας, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί
Μελέτη ΙΟΒΕ: 2,5 δισ. σε όρους ΑΕΠ η συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2020-2030
«Για να δούμε τι ξέρεις για τους πνεύμονές σου...»
Έμπρακτη προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον
Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή
Τα συμπτώματα, η πρόληψη και η θεραπεία
Πώς αξιολογούνται τα βακτήρια ως «επικίνδυνα»
1 στα 10 μωράκια γεννιούνται πρόωρα. Να δείχνετε όσο γίνεται περισσότερη συμπάθεια και συμπαράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.