Health & Fitness

Μήπως τρώτε λάθος τις μπανάνες;

To μυστικό που δεν γνωρίζατε για το αγαπημένο σας φρούτο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τις τρώμε, σε κομματάκια, για δεκατιανό στη δουλειά ή στο σχολείο, με σοκολάτα, σε γλυκές τάρτες, σε παγωτό και σε μιλκσέικ…

Όμως, όλοι μας τις τρώμε με λάθος τρόπο…

Ο λόγος για τις μπανάνες, που επιμένουμε να τις ξεφλουδίζουμε.

Αυτό που είναι άγνωστο στους περισσότερους είναι ότι τις φλούδες από τις μπανάνες δεν πρέπει να τις πετάμε, αλλά να τις τρώμε κι αυτές.

Κι αν αυτό σας φαίνεται περίεργο, δεν είναι. Σύμφωνα με το Business Insider, η σάρκα της μπανάνας είναι γλυκιά και μαλακή, κάτι που δεν ισχύει για τη φλούδα της που είναι χοντρή, ινώδης και πικρή. Μάλιστα, οι φλούδες της μπανάνας αποτελούν αγαπημένο σνακ στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας. Οι άνθρωποι εκεί εκμεταλλεύονται τα διατροφικά οφέλη ολόκληρης της μπανάνας και δεν πετάνε τίποτα, εδώ και δεκαετίες.

Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα LiveScience, οι φλούδες της μπανάνας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή χυμών, να τηγανιστούν, να ψηθούν και να βραστούν.

Το κυριότερο είναι ότι στις φλούδες της, συσσωρεύονται οι περισσότρες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία του φρούτα.