![99484-222506.jpg 99484-222506.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/06/10/99484-222506.jpg)
Όταν κάνει ζέστη και ο ήλιος καίει προτιμάμε λευκά κρασιά ελαφρά, φρουτώδη, αρωματικά με λιγότερο αλκοόλ, ή κόκκινα φρέσκα, ελαφρά δροσερά. Γενικά προτιμάμε κρασιά που δεν έχουν βαθύ χρώμα και που δεν έχουν περάσει από βαρέλι.
Όταν δύει ο ήλιος ή όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός προτιμάμε κρασιά με πιο γεμάτο σώμα, με περισσότερο αλκοόλ, πιο ώριμα και περίπλοκα, με πιο σκούρο χρώμα, που έχουν περάσει από βαρέλι.
Για να μην αγχώνεστε με το θέμα του σωστού συνδυασμού κρασιού και φαγητού, ο γενικός κανόνας είναι ότι επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας. Να θυμάστε μόνο ότι οι καλοί συνδυασμοί προκύπτουν όταν συνδυάζετε κρασί με φαγητά που έχουν παρόμοιες ιδιότητες, δηλαδή ελαφρύ φαγητό με ελαφρύ κρασί, πιο πλούσιες γεύσεις με πιο πλούσιο σε σώμα κρασί. Επίσης, ένας άλλος απλός κανόνας είναι ότι κρασιά που φτιάχνονται σε μια περιοχή ταιριάζουν με τα φαγητά της ίδιας περιοχής. Για παράδειγμα, ένα κρασί που φτιάχνεται κοντά σε μια ακτή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάζει με θαλασσινά παρά με κυνήγι. Σε αντίθεση με αυτό, οι ειδικοί του κρασιού ενδιαφέρονται περισσότερο για τα συστατικά και τη σάλτσα παρά για το βασικό υλικό ενός πιάτου, γιατί αυτά είναι που επηρεάζουν περισσότερο τη γεύση.
Κάνει ζέστη; Είμαστε στη θάλασσα μεσημέρι, καίει ο ήλιος; Πίνουμε...
● Aφρώδες κρασί, όπως Amalia Τσέλεπου
● Κάποιο ελαφρύ λευκό αρωματικό, όπως Gentilini Κοσμετάτου
● Φρέσκο ροζέ, όπως Κτήμα Άλφα Ροζέ
● Ελαφρύ δροσιστικό κόκκινο που μπαίνει στο ψυγείο, όπως Νάουσα Μπουτάρη
● Ανοιχτόχρωμο γλυκό λευκό, όπως Samos Anthemis
Κάνει κρύο, είναι βράδυ, είμαστε στα βουνά; Πίνουμε...
● Πλούσιο λευκό περασμένο, από βαρέλι όπως Νυχτέρι Σιγάλα
● Γεμάτο κόκκινο, όπως Διάπορο Κυρ-Γιάννη
● Πλούσιο ενισχυμένο γλυκό, όπως Μαυροδάφνη Παρπαρούση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.