- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2024»: η σημαντική οινική έκθεση επιστρέφει για 10η χρονιά
Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι μία οινική έκθεση ιδιαίτερα αγαπητή στους συλλέκτες, σε όσους δηλαδή ασχολούνται με την ιδιωτική συλλογή κρασιών, αλλά και σε όλους όσοι αγαπούν με πάθος το κρασί. Φέτος είναι η 10η χρόνια που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πιο ξεχωριστά κόκκινα κρασιά της Ελλάδας, αλλά και σπουδαία κρασιά του διεθνούς αμπελώνα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης όχι μόνο θα δοκιμάσουν κορυφαία κόκκινα κρασιά από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά θα μπορούν να συγκρίνουν τις πρόσφατες εσοδείες των ελληνικών οινοποιείων με τις παλαιότερες των ίδιων κρασιών, με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων παλαίωσης της ελληνικής παραγωγής. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το παλαιότερο ελληνικό κρασί της έκθεσης ξεπερνά τα 30 έτη (εσοδείας 1993), ενώ το πιο ακριβό προέρχεται από τη Γαλλία και κοστίζει €1.200 για κάποιον που θα το αγόραζε σε μία κάβα.
Στα φετινά «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» συμμετέχουν 22 ελληνικά και 27 ξένα οινοποιεία με συνολικά 150 κρασιά, συχνά δυσεύρετα και οπωσδήποτε εξαιρετικής ποιότητας. Όλα έχουν αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς και υψηλές βαθμολογίες από τους πιο αυστηρούς οινοκριτικούς. Επιπλέον, η έκθεση φιλοξενεί ως Τιμώμενη Περιοχή την Κρήτη, που θα παρουσιάσει σε ομαδικό σταντ 12 επιλεγμένα κρασιά, όλα υπερδεκαετούς παλαίωσης, ενώ πλαισιώνεται και από σεμιναριακές γευσιγνωσίες τύπου «masterclass», με εισηγητές ειδήμονες του κρασιού. Στη μέση αυτής της ερυθρής οινικής θάλασσας, ένα λευκό κρασί από την Καμπανία, η σαμπάνια Louis Roederer Collection 245, θα προσφέρεται για την αναζωογόνηση των κουρασμένων γευστικών καλύκων των επισκεπτών, όπως και τα φημισμένα μεταλλικά νερά Acqua Panna και S. Pellegrino.
Η είσοδος στην εκδήλωση κοστίζει 50€ και περιλαμβάνει κουπόνια που εξαργυρώνονται στα σταντ των εκθετών για τη δοκιμή των πιο ακριβών κρασιών της έκθεσης. Τα μισά, περίπου, κρασιά της έκθεσης διατίθενται προς δοκιμή άνευ κουπονιών.
Για περισσότερες πληροφορίες, ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίου και κράτηση στα Extra Tastings στην πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων της διοργανώτριας εταιρείας Vinetum, επισκεφθείτε το www.fineredwines.gr.
Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.