Wine & Spirits

Half Glass: Μια μοναδική οινική εμπειρία στην Κηφισιά που πρέπει να ανακαλύψεις

Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ιδιοκτήτες του Half Glass ο Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης και ο Μιχάλης Τραυλός
Οι ιδιοκτήτες του Half Glass ο Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης και ο Μιχάλης Τραυλός

Half Glass: Κάτι πολύ περισσότερο από ένα Wine Bar

Στην Κηφισιά, το Half Glass ήρθε για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στα βόρεια προάστια της Αθήνας: ένα μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό κρασί με προσιτό τρόπο, και μάλιστα σε έναν χώρο όπου η εξυπηρέτηση είναι προσωπική μιας και τις επιλογές του κρασιού επιμελούνται δύο ειδικοί με πολυετή εμπειρία στον χώρο του οίνου. Οι ιδιοκτήτες του, ο Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης και ο Μιχάλης Τραυλός, μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον εκλεκτό οίνο και γνώση που πηγάζει από σπουδές και χρόνια εμπειρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Half Glass

Ο χώρος του Half Glass, διαμορφωμένος σαν μια πολύ καλά οργανωμένη κάβα, δημιουργήθηκε με το όραμα να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το κρασί και αναζητούν εξειδικευμένες επιλογές. Εδώ μπορείς να βρεις κρασιά από κάθε γωνιά του κόσμου, με έμφαση στις premium ετικέτες, από γνωστά αλλά και πιο ιδιαίτερα οινοποιεία. Στο ειδικά διαμορφωμένο κελάρι του, διατηρούνται φιάλες σπάνιες και παλαιωμένες, ενώ κάθε φιάλη προμηθεύεται απευθείας από τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα, χωρίς μεσάζοντες, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη ποιότητα σε κάθε επιλογή.

Οι άνθρωποι πίσω από το Half Glass

Ο Αλέξανδρος Μπαλαμπάνης, ένας εκ των ιδιοκτητών, μοιράζεται μαζί μας τη φιλοσοφία πίσω από το Half Glass: «Το κρασί είναι μια εμπειρία που πρέπει να προσφέρεται με φροντίδα. Από την προμήθεια, μέχρι το σερβίρισμα, εξετάζουμε κάθε λεπτομέρεια. Το σημαντικό για εμάς είναι οι πελάτες μας να βρουν το κρασί που τους ταιριάζει, χωρίς να νιώθουν πίεση ή αβεβαιότητα». Η εξυπηρέτηση γίνεται επί προσωπικού, με τον Αλέξανδρο και τον Μιχάλη να καθοδηγούν τους πελάτες μέσα από έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων, προσφέροντας προτάσεις που ανταποκρίνονται στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός.

Half Glass

Με πάνω από 70% των ετικετών στο κελάρι να προέρχονται από διεθνείς αμπελώνες και το υπόλοιπο από premium ελληνικούς παραγωγούς, το Half Glass εξυπηρετεί τόσο τους λάτρεις του εγχώριου οίνου όσο και εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα διεθνή οινικά ύδατα. Σπάνιες ποικιλίες από την Αμερική, τη Γαλλία, την Αυστραλία, ακόμα και τη Νότια Αφρική κοσμούν τα ράφια της κάβας, ενώ αφρώδεις οίνοι, πορτ και άλλες γλυκές επιλογές οίνου, καθώς και ιδιαίτερες σαμπάνιες, προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία αναζήτησης. Κάθε φιάλη είναι προσεκτικά διατηρημένη στις κατάλληλες συνθήκες, για να εξελίσσεται φυσικά και χωρίς παρεμβάσεις από τις καιρικές συνθήκες, μας εξηγει ο Αλέξανδρος.

Half Glass

Ένας χώρος που αλλάζει πρόσωπο
Αυτό που κάνει το Half Glass πραγματικά μοναδικό είναι ότι από το απόγευμα και μετά, ο χώρος της κάβας μεταμορφώνεται σε ένα κομψό και ταυτόχρονα χαλαρό wine bar. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου με συνοδεία από εξαιρετικά πιάτα που έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του κάθε οίνου. «Το κρασί πρέπει να συνοδεύεται από τη σωστή γεύση», μας εξηγεί ο Αλέξανδρος. «Για παράδειγμα, με ένα κόκκινο κρασί θα σου προτείνουμε μια ποικιλία τυριών με έμφαση στο κίτρινο τυρί, ενώ με το λευκό, τα λευκά τυριά είναι η ιδανική συνοδεία».

Half Glass

Η λίστα του Half Glass περιλαμβάνει εκλεκτά συνοδευτικά όπως η σαλάτα Caprese με ντοματίνια και βουβαλίσια μοτσαρέλα, καθώς και πιατέλες τυριών και αλλαντικών που ανανεώνονται συνεχώς. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το μοσχαρίσιο καρπάτσιο εισαγωγής, το οποίο έρχεται μαριναρισμένο με κρασί και μπαχαρικά, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία. Και για όσους προτιμούν κάτι ζεστό, η πίνσα, με αφράτη ζύμη και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Half Glass: Περισσότερο από ένα wine bar

Στο Half Glass, οι θαμώνες δεν έρχονται μόνο για το κρασί. Οι εκλεκτές επιλογές επεκτείνονται και σε αποστάγματα όπως ουίσκι, τζιν, βότκα και ρούμι, αλλά και σε εξειδικευμένες μπίρες που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Οι πελάτες που αγαπούν την ανακάλυψη νέων γεύσεων βρίσκουν εδώ έναν χώρο όπου κάθε επίσκεψη είναι διαφορετική, με νέα κρασιά και αποστάγματα να προστίθενται συνεχώς στη λίστα.

Το Half Glass δεν περιορίζεται μόνο στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών του. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, διοργανώνονται βραδιές παραγωγών, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν νέα κρασιά. Μείνε συντονισμένος στα κοινωνικά δίκτυα του Half Glass για να ενημερώνεσαι για τα επερχόμενα events.

Half Glass

Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Το Half Glass στην Κηφισιά είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν μια προσιτή αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη εμπειρία κρασιού. Με την προσωπική εξυπηρέτηση, την εξαιρετική ποικιλία ετικετών και τις μοναδικές γευστικές προτάσεις, δεν είναι απλώς ένα wine bar, αλλά μια οινική εμπειρία που αξίζει να ανακαλύψεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.