Wine & Spirits

Low από το Κτήμα Σεμέλη, το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ

Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Low, Κτήμα Σεμέλη

Low: Το Κτήμα Σεμέλη μόλις παρουσίασε το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ

Ίσως έχεις ακούσει τη φράση «Η Gen Z δεν πίνει». Επίσης δεν καπνίζει όσο οι προηγούμενες γενιές, γυμνάζεται περισσότερο και γενικά δεν ξέρω τι συμβαίνει σε αυτά τα παιδιά, πάντως ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά ας μείνουμε στο «δεν πίνει», γεγονός που αποδεικνύεται μέσω έρευνας. Δεν είναι μόνο η Gen Z. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους και συνεπώς τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνουν. Αυτή η μεταστροφή στις προτιμήσεις φαίνεται να κινητοποιεί τις οινοποιίες και έτσι εδώ και λίγο καιρό εμφανίστηκε ένα νέο trend στον κόσμο του κρασιού: τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης.

Τι είναι τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης;

Ένα τυπικό κρασί έχει περίπου 12,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης ρίχνουν αυτό το ποσοστό στο μισό, σερβίροντας στο ποτήρι μας κρασιά με μόλις 6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, δηλαδή όσο και μία… μπίρα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ας μην κρίνουμε, πριν δοκιμάσουμε. Έτσι κι αλλιώς βολεύει τα καλοκαίρια μας. Εννοώ ότι με τόσο χαμηλό αλκοολικό βαθμό μπορείς να πιεις κρασί ακόμη και στην παραλία το καταμεσήμερο, κάτω από τον καυτό ήλιο (ή και όχι). Όπως και να ‘χει η ανάγκη για ελαφρύτερα κρασιά υπάρχει και σίγουρα πρόκειται για μία επιλογή υπεύθυνης κατανάλωσης.

Low, το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη

Low, Κτήμα Σεμέλη

Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη για ελαφρύτερα κρασιά, αλλά και για λιγότερες θερμίδες το Κτήμα Σεμέλη μόλις παρουσίασε το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ. Το λένε “Low”, είναι ένα blend των ελληνικών ποικιλιών Μοσχοφίλερου και Μαλαγουζιάς στη λευκή του εκδοχή και Merlot και Grenache Rouge στο ροζέ, περιέχει μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες από ένα τυπικό κρασί.

Πώς γίνεται η οινοποίηση στο Low;

Με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies) αφαιρείται από το κρασί μέρος της αλκοόλης, αλλά όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά και η γεύση του διατηρούνται αναλλοίωτα. Αυτή την τεχνική εφαρμόζει το Κτήμα Σεμέλη, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει μακρόχρονη και λαμπρή πορεία στην παραγωγή κρασιών. 

Low Λευκό: Παράγεται από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιά. Στη μύτη βρίσκουμε έναν πλούσιο ανθικό χαρακτήρα, στο στόμα τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Συνοδεύει άψογα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και ψάρια, αλλά πίνεται ευχάριστα και μόνο του.

Low Ροζέ: Ένα εύστοχο πάντρεμα των ποικιλιών Merlot και Grenache Rouge δίνει αυτό το γοητευτικό κρασί με αρώματα καραμέλας και φρέσκων κόκκινων φρούτων. Ιδανικό για να συνοδεύσει τις γεύσεις που αγαπά το καλοκαίρι, σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότι λαχανικών, κρέας, πουλερικά, αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.