- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Low από το Κτήμα Σεμέλη, το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Low: Το Κτήμα Σεμέλη μόλις παρουσίασε το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ
Ίσως έχεις ακούσει τη φράση «Η Gen Z δεν πίνει». Επίσης δεν καπνίζει όσο οι προηγούμενες γενιές, γυμνάζεται περισσότερο και γενικά δεν ξέρω τι συμβαίνει σε αυτά τα παιδιά, πάντως ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά ας μείνουμε στο «δεν πίνει», γεγονός που αποδεικνύεται μέσω έρευνας. Δεν είναι μόνο η Gen Z. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους και συνεπώς τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνουν. Αυτή η μεταστροφή στις προτιμήσεις φαίνεται να κινητοποιεί τις οινοποιίες και έτσι εδώ και λίγο καιρό εμφανίστηκε ένα νέο trend στον κόσμο του κρασιού: τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης.
Τι είναι τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης;
Ένα τυπικό κρασί έχει περίπου 12,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Τα κρασιά χαμηλής αλκοόλης ρίχνουν αυτό το ποσοστό στο μισό, σερβίροντας στο ποτήρι μας κρασιά με μόλις 6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, δηλαδή όσο και μία… μπίρα.
Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά ας μην κρίνουμε, πριν δοκιμάσουμε. Έτσι κι αλλιώς βολεύει τα καλοκαίρια μας. Εννοώ ότι με τόσο χαμηλό αλκοολικό βαθμό μπορείς να πιεις κρασί ακόμη και στην παραλία το καταμεσήμερο, κάτω από τον καυτό ήλιο (ή και όχι). Όπως και να ‘χει η ανάγκη για ελαφρύτερα κρασιά υπάρχει και σίγουρα πρόκειται για μία επιλογή υπεύθυνης κατανάλωσης.
Low, το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτήμα Σεμέλη
Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη για ελαφρύτερα κρασιά, αλλά και για λιγότερες θερμίδες το Κτήμα Σεμέλη μόλις παρουσίασε το πρώτο ελληνικό κρασί με χαμηλό αλκοόλ. Το λένε “Low”, είναι ένα blend των ελληνικών ποικιλιών Μοσχοφίλερου και Μαλαγουζιάς στη λευκή του εκδοχή και Merlot και Grenache Rouge στο ροζέ, περιέχει μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες από ένα τυπικό κρασί.
Πώς γίνεται η οινοποίηση στο Low;
Με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies) αφαιρείται από το κρασί μέρος της αλκοόλης, αλλά όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά και η γεύση του διατηρούνται αναλλοίωτα. Αυτή την τεχνική εφαρμόζει το Κτήμα Σεμέλη, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει μακρόχρονη και λαμπρή πορεία στην παραγωγή κρασιών.
Low Λευκό: Παράγεται από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιά. Στη μύτη βρίσκουμε έναν πλούσιο ανθικό χαρακτήρα, στο στόμα τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Συνοδεύει άψογα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και ψάρια, αλλά πίνεται ευχάριστα και μόνο του.
Low Ροζέ: Ένα εύστοχο πάντρεμα των ποικιλιών Merlot και Grenache Rouge δίνει αυτό το γοητευτικό κρασί με αρώματα καραμέλας και φρέσκων κόκκινων φρούτων. Ιδανικό για να συνοδεύσει τις γεύσεις που αγαπά το καλοκαίρι, σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότι λαχανικών, κρέας, πουλερικά, αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.