- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ούζο Βαρβαγιάννη: 164 χρόνια παράδοση, 6 γενιές ποτοποιίας, 4 ετικέτες αγαπημένου αποστάγματος
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Ούζο Βαρβαγιάννη: τέσσερις διαφορετικές ετικέτες, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες ούζου που ταιριάζουν σε ποικίλες στιγμές και διαθέσεις
Ήταν το 1860 όταν ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου κουβαλώντας στις αποσκευές του τα μυστικά της ποτοποιίας. Από τότε μέχρι σήμερα η ετικέτα Βαρβαγιάννης συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας με ασυναγώνιστη γεύση και αρώματα που μας φέρνουν κοντά στην ελληνική γη. Η απόσταξη του ούζου και για την έκτη γενιά που κρατά σήμερα τα ηνία της ποτοποιίας είναι υπόθεση σοβαρή. Με μεράκι και αγάπη μάς προσφέρουν τέσσερις διαφορετικές ετικέτες από το αγαπημένο απόσταγμα για να επιλέξουμε ποια ταιριάζει στη στιγμή και στη διάθεση της παρέας. Ο κοινός τόπος είναι ότι αποτελούν 100% προϊόντα απόσταξης με αργές διαδικασίες, αγνές πρώτες ύλες και το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου.
Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο
Η ελαφριά και απαλή πρόταση που αποτελεί απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών της λεσβιακής γης.
Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε
Κλασική και διαχρονική αξία στο ούζο, με αυστηρό και πλούσιο σώμα που φέρνει στο ποτήρι τη θαλασσινή αύρα. Απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών – συνταγή που έφερε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από τη Ρωσία το 1860.
Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη
Γεννήθηκε το 1962 και είναι προϊόν πολλαπλών αποστάξεων. Ιδανικό για απαιτητικά γευστικά ταιριάσματα, με πλούσιο και βελούδινο σώμα.
Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων
Αποστάχθηκε πρώτη φορά το 1950 για να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του ούζου. Ένα εκλεκτό απεριτίφ που κυριαρχεί ο γλυκάνισος φέρνοντας στον νου την αγνή και άγρια φύση των θαλασσινών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.