Wine & Spirits

Ποια είναι η μυστική συνταγή non alcohol του καλoκαιριού;

Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης

Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Crodino, το non alcohol απεριτίφ που συνοδεύει τα καλοκαίρια σου 

  • ADVERTORIAL

Αν το καλοκαίρι ήταν συνταγή τότε αυτή θα είχε σίγουρα τα εξής συστατικά: Ένα δροσερό aperitivo με χρώμα ξανθό, βαθύ κίτρινο με πορτοκαλί λάμψεις -άκρως εντυπωσιακό και ζωηρό-, αφρώδες, με αναμφισβήτητα μοναδική γεύση. Aρκετές βουτιές στη θάλασσα ή διασκεδαστικά pool party (Pool party season is here, yeah!), εναλλαγές πολύχρωμων μαγιό, αγαπημένους φίλους, ανεβαστική μουσική και χαρούμενη διάθεση. Εποχή: Καλοκαίρι. Ποτό: Mη αλκοολούχο απεριτίφ Crodino. Συνταγή: Επιτυχημένη, γεμάτη χρώμα και φυσαλίδες. Συναίσθημα: Απόλυτη χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Τοποθεσία: Δίπλα στην πισίνα. Σύνθημα: Get the party started!

Το ραδιόφωνο παίζει τώρα τα hit του καλοκαιριού, λίγο το «Ταξίδι» της Μαρίνας Σπανού, το LALALALA της Μαρίνας Σάττι και φυσικά από Coldplay το feels like Ι am falling in love. Η διάθεση έχει ανέβει και το μη αλκοολούχο πότο του καλοκαιριού αρχίζει να σερβίρετε μπροστά μου από χέρι σε χέρι. Φυσικά βάζω και εγώ ένα χεράκι βοηθείας! Πρώτο βήμα, προσθέτουμε πάγο σε ποτήρι κρασιού μέχρι να γεμίσει, αφού το Crodino πρέπει να τοποθετείται σε ποτήρι κρασιού με πολύ πάγο, έπειτα βάζουμε το non alcohol απεριτίφ, συνεχίζουμε με μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα, ενώ όποιος θέλει μπορεί να ρίξει και μια σταγόνα σόδα για περισσότερες φούσκες στο ρόφημα του -έχει πάντα άλλη χάρη αυτή η διαδικασία. Το άρωμα των διαφόρων βοτάνων του και η γλυκύτητα των εσπεριδοειδών του πορτοκαλιού προσθέτουν μόνο στη μοναδική αισθητηριακή εμπειρία, δημιουργώντας έναν συνδυασμό ακαταμάχητο. Ποτήρια ψηλά λοιπόν, και cheers!

Το απεριτίφ χωρίς αλκοόλ με μοναδική, γλυκόπικρη γεύση, είναι άλλωστε το τέλειο ρόφημα για να πιει κανείς τις ζεστές στιγμές του καλοκαιριού κάτω από τον καυτό ήλιο. Το τέλειο ρόφημα όταν θέλει κάτι δροσιστικό ανά πάσα στιγμή ενώ αποτελεί μια καλή λύση ακόμη και για τους λάτρεις του αλκοόλ που λατρεύουν ωστόσο, ό,τι ρόφημα ανοίγει με εσπεριδοειδή και χαρακτηριστικές νότες πορτοκαλιού, οδηγεί σε μια ενδιαφέρουσα πικρή γλυκύτητα, με πολύπλοκα μπαχαρικά κι στην επίγευσή του, αφήνει ένα εκλεπτυσμένο και εκπληκτικό φινίρισμα πικάντικου εσπεριδοειδών, με φυτικούς και ξυλώδεις τόνους. Αυτές οι παρατεταμένες νότες πορτοκαλιού και φρούτων, έντονα καρυκευμένες με νότες βοτάνων είναι με λίγα λόγια αυτό που τους ξετρελαίνει όλους, φίλους και μη του αλκοόλ.

Ο «μύθος» λέει πως η μυστική συνταγή του Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης. Συγκεκριμένα, το non alcochol aperitivo δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1965 και η συνταγή του δεν άλλαξε ποτέ -λογικό-, μονάχα αναβαθμίστηκε. Η μοναδική γλυκόπικρη γεύση του είναι εκείνο το στοιχείο που διαφοροποιεί το απεριτίφ για ενήλικες, που δεν είναι αλκοολούχο τόσα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σταθερά από τότε μια ιταλική κλασική, διαχρονική επιλογή και η δημοτικότητά του αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι θα το δεις να σερβίρεται από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ -σε κάθε γωνιά του πλανήτη- παρέα με νόστιμα σνακ και μεζεδάκια, όπως τάπας ή συνοδευτικά, τυριά και αλλαντικά ή ακόμη και με ένα απλό γεύμα. Απολαύστε το με τον δικό σας τρόπο, σε θερινά και ταράτσες, party, δίπλα στη θάλασσα, παντού, εκεί που έχει ανάγκη η καρδιά σας.

Οι πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας άλλωστε απολαμβάνονται πάντα με το δικό μας, αυθεντικό στιλ. Ας το φανταστούμε, εμείς και η αγαπημένη μας παρέα ζούμε την καλοκαιρινή στιγμή, με ένα ωραίο παγωμένο χρυσαφένιο Crodino στα χέρια μας. Σε έναν κόσμο που πολλοί ακολουθούν τους σιωπηλούς κανόνες, απολαμβάνουμε τις επιλογές μας χωρίς συμβιβασμούς, όπου κι αν βρισκόμαστε, με τον δικό μας τρόπο χάρη στο μη αλκοολούχο spritz Crodino που βρίσκεται πάντα δίπλα μας στις πιο ωραίες καλοκαιρινές στιγμές. Που βρίσκεται δίπλα μας σε στιγμές σημαντικές, καθημερινές, δίπλα μας πάντα. Say YES to Aperitivo? Anytime!

Ανακάλυψε περισσότερα για τον κόσμο του Crodino στο crodino.com