Wine & Spirits

Πάμε σινεμά για να πιούμε κρασιά από το Wine is Fine;

Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγλη Ζαππείου

Μια βραδιά σινεμά, οίνου και γαστρονομίας στην Αίγλη Ζαππείου με την ομάδα του Wine is Fine

To Wine is Fine άνοιξε την άνοιξη του ’23 και μας κέρδισε με τη χαλαρή, απροσποίητη διάθεσή του, το φίνο μενού του και τα υπέροχα, οργανικά κρασιά του. Η επιτυχία ήταν τόσο άμεση, που το φρέσκο αυτό wine bar κατάφερε να δημιουργήσει μία κατάδική του πιάτσα εκεί, στον πεζόδρομο της Βίσσης, τον δρόμο των πομολάδικων. Πίσω από την μπάρα και μέσα στην κουζίνα του μια δυνατή ομάδα νέων παιδιών, δύο Γάλλοι και ένας Έλληνας που φέρνουν στο ποτήρι μας τα πιο αξιόλογα κρασιά και βάζουν στο πιάτο μας τοπικές πρώτες ύλες. Αυτή η ανήσυχη ομάδα, λοιπόν, επανέρχεται για να μας σερβίρει και πάλι κρασί, αλλά αυτή τη φορά σε ένα… θερινό σινεμά.

Αίγλη Ζαππείου

Την Τρίτη 23 Ιουλίου το Wine is Fine θα βρίσκεται στο ιστορικό θερινό σινεμά Αίγλη Ζαππείου για μια βραδιά-εμπειρία, όπου η γαστρονομία θα συναντήσει την 7η Τέχνη. Η Αίγλη Ζαππείου, που μετρά πια πάνω από έναν αιώνα ζωής, πρόσφατα ανακαίνισε το σινεμά της και μας περιμένει και πάλι για ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το βράδυ της 23ης Ιουλίου θα προβάλλεται το αριστούργημα του γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Τρυφώ «Ζιλ και Τζιμ», αλλά με τρόπο που δεν το έχεις απολαύσει ποτέ, μια που το μενού της βραδιάς το έχει αναλάβει η ομάδα του Wine is Fine!

Wine is Fine

Το μενού είναι μυστικό. Αλλά αυτό που μπορούμε να σας πούμε είναι πως είναι εμπνευσμένο από τη συγκεκριμένη ταινία. Εκτός από τα πιάτα-έκπληξη το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και μια ποικιλία από διαφορετικά, οργανικά κρασιά, αλλά και να προμηθευτεί από το ανανεωμένο μπαρ του σινεμά οτιδήποτε έξτρα θελήσει για να συνοδεύσει την ταινία.

Αν δεν έχεις κανονίσει τίποτα για την Τρίτη, μόλις βρήκες τι θα κάνεις. Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο σου σήμερα κιόλας, πατώντας εδώ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ζιλ και Τζιμ (1962)
Ο Jules, ένας ντροπαλός συγγραφέας από την Αυστρία, και ο Γάλλος φίλος του Jim, γνωρίζουν την Catherine, μια παρορμητική και απόλυτα ελεύθερη στο πνεύμα κοπέλα. Μοιραία, θα δημιουργηθεί ένα ερωτικό τρίγωνο, μποέμικο αλλά και τραγικό ταυτόχρονα, με φόντο την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.