Wine & Spirits

Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου: Από τους Σκυριανούς αμπελώνες στα ποτήρια μας!

Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου: Από τους Σκυριανούς αμπελώνες στα ποτήρια μας!

Στο Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια.

Αν αγαπάμε κάτι στις μικρές θερινές αποδράσεις είναι να ανακαλύπτουμε ό,τι καλύτερο βγάζει ο κάθε τόπος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο οινοποιείο του Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο. Δραστηριοποιείται στο νησί από το 2014 με ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 30 στρεμμάτων και παραγωγή εκλεκτού οίνου, από αυτούς που δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα.

Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου

Ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού, τόσο γηγενείς όσο και ξένες, όπως Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon και Merlot μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια. Σήμα κατατεθέν του οινοποιείου είναι η ετικέτα LALARI, σε λευκό με Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc, ροζέ Grenache Rouge και Cabernet, και ερυθρό Cabernet Sauvignon, Merlot και Grenache Rouge, που παραμένουν για 11 περίπου μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου

Επίσης και το Ασύρτικο, το οποίο παραμένει με τις οινολάσπες και ωριμάζει σε ελαφρώς απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες, με δυνατότητα παλαίωσης πολλών ετών. Το 2023 μία ακόμα ετικέτα στέκεται περήφανα στα ράφια κάθε εκλεπτυσμένης κάβας και ο λόγος για τον Ροδίτη. Όλες οι ποικιλίες καλλιεργούνται σε ιδιωτικούς αμπελώνες, σε τρία αμπελοτεμάχια σε διαφορετικές τοποθεσίες του νησιού, με τον τρύγο να γίνεται με το χέρι πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες με σεβασμό και αγάπη.

Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου

Αν λοιπόν βρεθείς στη Σκύρο να αναζητήσεις το κρασί που η γεύση και το άρωμά του θα αποτελέσει τη δική σου προσωπική καλοκαιρινή ανάμνηση.

INFO
Σκύρος
2222092210 & 2222096000
Instagram ktimanikolaou_
TikTok ktima_nikolaou_winery

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.