- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας
Η δροσερή craft lager που δημιουργήθηκε για αυτή την πόλη
«Dathènes»: η craft lager μπίρα που πήρε το όνομά της από την Αθήνα
Περπατάς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είναι ένας γλυκός Ιούνης, σε λίγο ο ήλιος θα πέσει, ο Παρθενώνας θα φωτιστεί και ο ουρανός θα γίνει ροζ. Μια απαλή μουσική ακούγεται από κάποιον πλανόδιο μουσικό, αποφασίζεις να κάτσεις κοντά του. Κοιτάς την Ακρόπολη απέναντι, όλα μέσα σου ηρεμούν, σκέφτεσαι ότι τελικά η Αθήνα είναι μια ωραία πόλη. Ωραία όσο και η μπίρα που πίνεις – δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά της. «Dathènes». Μια δροσερή lager που δημιουργήθηκε για να συνοδεύει τις αγαπημένες μας στιγμές σε αυτή τη μαγική πόλη.
Πίσω από την «Dathènes» βρίσκεται η Deals, μία από τις κορυφαίες εταιρείας εισαγωγής και διανομής εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Η ιδέα ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον Daniel Boustany ο οποίος θέλησε να κάνει μία μπίρα αφιερωμένη σε όλους τους Αθηναίους. Όχι οποιαδήποτε μπίρα, αλλά μία craft lager, αργής ζυθοποίησης, ιδανική για να την πίνεις κάτω από τον ήλιο, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στα αγαπημένα στέκια του αθηναϊκού κέντρου. Την ονόμασε «Dathènes», γιατί -εδώ που τα λέμε- δεν υπήρχε πιο ταιριαστό όνομα να της δώσει.
Ο Daniel Boustany ήξερε ακριβώς τι είδους μπίρα ήθελε να δημιουργήσει. Η «Dathènes» είναι μία μπίρα με σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες που διαρκούν, και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Στη μύτη ανακαλύπτουμε έντονο το άρωμα της βύνης, αλλά και τις βοτανικές όσο και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους, όπως και νότες γκρέιπφρουτ ή ώριμου μάνγκο. Στο στόμα, η πλούσια γεύση των δημητριακών δίνουν τη θέση τους στην φινετσάτη πικράδα του λυκίσκου, προσφέροντας μία άκρως δροσιστική αίσθηση. Η «Dathènes» αφήνει μία πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση, τόσο γοητευτική που πιάνεις τον εαυτό σου να ανυπομονεί για την επόμενη γουλιά.
Πού θα είναι η επόμενη γουλιά; Στον Λυκαβηττό; Στη νότια πλευρά της πόλης, κάπου δίπλα στη θάλασσα; Στο αθηναϊκό σου μπαλκόνι; Ή μήπως στο αγαπημένο σου στέκι; Εσύ διαλέγεις την ιστορία που θα αρχίσει με μία «Dathènes» στο χέρι. Άλλωστε η Αθήνα έχει τόσες πλευρές για να ανακαλύψεις…
Η «Dathènes» μας πρωτοσυστήθηκε το περσινό καλοκαίρι και μέσα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της όχι μόνο αγαπήθηκε πολύ, αλλά ως γνήσια Αθηναία δεν έλειψε από κανένα μεγάλο γεγονός της πόλης. Συμμετείχε στη HO.RE.CA, στο World of Beer, στο TEDx Panteion University, στα Greek Coffee Awards, κατακτώντας επάξια τον τίτλο «η μπίρα της Αθήνας».
www.dathenesbeer.com, Fb: «Dathènes» Beer, Instagram: @dathenes_beer
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.