Wine & Spirits

«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

Η δροσερή craft lager που δημιουργήθηκε για αυτή την πόλη

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

«Dathènes»: η craft lager μπίρα που πήρε το όνομά της από την Αθήνα

Περπατάς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είναι ένας γλυκός Ιούνης, σε λίγο ο ήλιος θα πέσει, ο Παρθενώνας θα φωτιστεί και ο ουρανός θα γίνει ροζ. Μια απαλή μουσική ακούγεται από κάποιον πλανόδιο μουσικό, αποφασίζεις να κάτσεις κοντά του. Κοιτάς την Ακρόπολη απέναντι, όλα μέσα σου ηρεμούν, σκέφτεσαι ότι τελικά η Αθήνα είναι μια ωραία πόλη. Ωραία όσο και η μπίρα που πίνεις – δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά της. «Dathènes». Μια δροσερή lager που δημιουργήθηκε για να συνοδεύει τις αγαπημένες μας στιγμές σε αυτή τη μαγική πόλη.

«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

Πίσω από την «Dathènes» βρίσκεται η Deals, μία από τις κορυφαίες εταιρείας εισαγωγής και διανομής εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Η ιδέα ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον Daniel Boustany ο οποίος θέλησε να κάνει μία μπίρα αφιερωμένη σε όλους τους Αθηναίους. Όχι οποιαδήποτε μπίρα, αλλά μία craft lager, αργής ζυθοποίησης, ιδανική για να την πίνεις κάτω από τον ήλιο, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στα αγαπημένα στέκια του αθηναϊκού κέντρου. Την ονόμασε «Dathènes», γιατί -εδώ που τα λέμε- δεν υπήρχε πιο ταιριαστό όνομα να της δώσει.

«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

Ο Daniel Boustany ήξερε ακριβώς τι είδους μπίρα ήθελε να δημιουργήσει. Η «Dathènes» είναι μία μπίρα με σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες που διαρκούν, και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Στη μύτη ανακαλύπτουμε έντονο το άρωμα της βύνης, αλλά και τις βοτανικές όσο και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους, όπως και νότες γκρέιπφρουτ ή ώριμου μάνγκο. Στο στόμα, η πλούσια γεύση των δημητριακών δίνουν τη θέση τους στην φινετσάτη πικράδα του λυκίσκου, προσφέροντας μία άκρως δροσιστική αίσθηση. Η «Dathènes» αφήνει μία πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση, τόσο γοητευτική που πιάνεις τον εαυτό σου να ανυπομονεί για την επόμενη γουλιά.

«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

Πού θα είναι η επόμενη γουλιά; Στον Λυκαβηττό; Στη νότια πλευρά της πόλης, κάπου δίπλα στη θάλασσα; Στο αθηναϊκό σου μπαλκόνι; Ή μήπως στο αγαπημένο σου στέκι; Εσύ διαλέγεις την ιστορία που θα αρχίσει με μία «Dathènes» στο χέρι. Άλλωστε η Αθήνα έχει τόσες πλευρές για να ανακαλύψεις…

«Dathènes», η μπίρα της Αθήνας

Η «Dathènes» μας πρωτοσυστήθηκε το περσινό καλοκαίρι και μέσα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της όχι μόνο αγαπήθηκε πολύ, αλλά ως γνήσια Αθηναία δεν έλειψε από κανένα μεγάλο γεγονός της πόλης. Συμμετείχε στη HO.RE.CA, στο World of Beer, στο TEDx Panteion University, στα Greek Coffee Awards, κατακτώντας επάξια τον τίτλο «η μπίρα της Αθήνας».

www.dathenesbeer.com, Fb: «Dathènes» Beer, Instagram: @dathenes_beer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.